Ми у Facebook
29.12.2022, 15:11

Топ-3 соуси до новорічного столу

Збережіть собі і обов'язково спробуйте!

1. Ніжний, сметанний соус для риби та м'яса



Інгредієнти:
Сметана (15% жирності) – 200 мл
Яйця – 2 шт.
Часник – від 2 часточок (за смаком)
Огірок маринований – 1 шт.
Сіль та спеції – за смаком

Приготування:
1. Сметану виливаємо в ємність. Натираємо огірок і додаємо до сметани.
2. Відварюємо та натираємо яйця, відправляємо до сметани.
3. Додаємо тертий часник, сіль та спеції за смаком. Ретельно перемішуємо.

2. Вершковий соус із грибами



Інгредієнти:
Гриби (гливки чи печериці) – 150 г
Вершки натуральні – 150 мл
Цибуля ріпчаста – 40 г
Борошно (загусник) – 20 г
Олія соняшникова – 30 мл
Олія вершкове – 20 г
Сіль за смаком

Приготування:
1. Гриби та цибулю подрібнюємо та обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистої скоринки (до 10 хвилин).
2. Вершкове масло|мастило| і муку|борошно| (1 ч.л.) відвідуємо в іншу сковороду. Розмішуємо суміш до однорідного стану без грудочок. Додаємо вершки та перемішуємо.
3. Заправку з грибів та цибулі додаємо до олії та вершків і прогріваємо на маленькому вогні до рівномірної консистенції (не більше 5 хвилин).

3. Святковий соус «Сальса»



Інгредієнти:
Томати – 300 г
Цибуля ріпчаста – 200 г
Часник – 30 г
Олія соняшникова – 50 мл
Сіль та кмин – за смаком
Сік лимона – 20 мл
Зелень коріандру – 20 г

Приготування:
1. Помідори, цибуля та часник дрібно нарізаємо.
Викладаємо овочі на лист, обприскуємо невеликою кількістю масла і запікаємо в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин.
2. Подрібнюємо отриману суміш за допомогою блендера. Додаємо спеції, лимонний сік і нарізану зелень коріандру.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини