Рецепт заварного тіста для неперевершених еклерів
Пшеничне борошно - 150 г.
Курячі яйця - 4-5 шт.
Вода - 250 мл.
Вершкове масло або маргарин - 100 г.
Цукор - 10 г.
Сіль - 5 г.
Покроковий рецепт:
Нічого страшного, якщо вершкове масло замінити маргарином. Наріжте масло кубиками і залиште при кімнатній температурі, щоб воно трохи розтануло.
У маленьку каструлю налити питної води і трохи нагріти.
Покласти в теплу воду кубики масла і гріти, поки масло повністю не розтане. Прибрати каструлю з вогню.
Додати цукор і сіль, потім добре перемішати, щоб кристалики повністю розчинилися.
Далі вмішати лопаткою борошно. Довести тісто до однорідності, щоб не було грудочок.
Поставити каструлю на мінімальний вогонь.
Варити тісто і постійно помішувати, поки воно не схопиться в густу і гладку грудку. На це знадобиться 2-3 хвилини. Слідкуйте, щоб низ тіста не підгорів до дна каструлі.
Знову прибрати каструлю з вогню і дати тісту трохи охолонути.
Вбити по черзі п'ять яєць в тісто і відразу перемішувати. Якщо яйця великі, то вистачить чотирьох. Тісто стане більш рідким, але все ще має зберігати форму.
Перекласти тісто в кондитерський мішок і видавити на пергамент вироби потрібної форми. Якщо немає мішка, можна просто викласти тісто на пергамент ложкою.
Маленькі тістечка печуться 10-15 хвилин при 200° залежно від розміру, еклери печуться 25 хвилин. Деко з тістом ставлять в розігріту духовку і під час випічки не відчиняють дверцята.
Розповсюджені помилки під час приготування заварного тіста:
Якщо взяти занадто багато яєць або не доварити тісто, то воно вийде рідким і вироби не піднімуться. Якщо заварне тісто здається вам занадто рідким - накрийте його плівкою і поставте його на 1 годину в холодильник.
В процесі запікання заварних тістечок не можна відкривати дверцята духовки, інакше вироби опадуть.
Коли вироби з заварного тіста вийшли блідими і занадто м'якими, то тістечка випікали при занадто низькій температурі (нижче 200°) або поставили в не розігріту духовку.
Визначити, чи достатньо яєць в тісті, можна по борозні. Проведіть пальцем неглибоку борозну в тесті. Якщо її краї плавно сходяться, то яєць достатньо.

заварне тісто, корисні поради, еклери, тістечка, профітролі, смачні поради, поради, кулінарія, заварне тісто
Як навчитись швидко прибирати: поради, які спростять життя

Прості поради для легкого прибирання.
переглядів: 9
Неймовірна смакота: простий рецепт сирного торта без випічки

Торт - це символ свята та хорошого настрою. Пропонуємо вам рецепт дуже смачного і красивого сирного торта, який не потрібно випікати.
переглядів: 1867
Червневі сніданки на швидку руку: ідеї для легкого та корисного початку дня

Червень — це пора свіжих овочів, ягід і сонячного настрою. У теплу пору року хочеться витрачати менше часу на приготування їжі та більше — на прогулянки чи роботу на свіжому повітрі. Саме тому легкі, швидкі сніданки — ідеальний вибір.
переглядів: 230
Час для роздумів та ідей: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 360
Поради від флористів, щоб букет з півоній стояв довше

У сезон півоній хочеться якнайдовше радіти букету з цих прекрасних квітів, тому ми підготували три лайфхаки по догляду за ними.
переглядів: 363