Такого ви ще не куштували: Ніжна свинина запечена під тістом
🔸1кг нежирної свинини;
🔸400мл кефіру;
🔸100мл апельсинового соку;
🔸200мл води;
🔸1ст л гранульованого часнику або декілька зубців свіжого;
🔸2ст л солі;
🔸1ст л гірчиці.
ТІСТО:
🔸80г борошна;
🔸100мл води.
Свинину замочуємо у кефірі на дві годинки. Кислота, що міститься в ньому зробить свинину м’якою та ніжною. Нехай постоїть просто в сторонці. Окремо з‘єднуємо усі інгредієнти для маринаду. Промиваємо свинину від кефіру і купаємо в маринаді. Ховаємо під харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 5 год., краще на ніч. Час від часу перевертаємо м’ясо, щоб добре промаринувалось.
Просушуємо м‘ясо серветкою. Намазуємо товстим шаром тіста. Для нього просто вимішайте борошно з водою вінчиком, вийде маса схожа на тісто для оладок.
Викладаємо м‘ясо на деко застелене фольгою. Випікаємо при 180 градусах півтори години. Готове м‘ясо повинне мати хрустку червону кірочку з тіста. При проколюванні повинен виділятися прозорий сік. Виделка повинна заходити в м‘ясо легесенько без особливого натиску. Готово✔️

святковий стіл, маринад для мяса, печена свинина, запечене мясо, споживач
Рецепт ідеального бісквіта: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 653
Держава виплачує допомогу замість пенсії: що робити, якщо вам 65 і не вистачає стажу

Для оформлення допомоги необхідно звернутися до органу соціального захисту за місцем свого перебування.
переглядів: 166
Натуральний гречаний чай від Healthy Choice

Чим може привабити необжарений гречаний чай від Healthy Choice? По-перше, він не проходить термічної обробки. Саме така форма зберігає максимум природної користі. Натуральний чай не містить кофеїну, тому підходить навіть дітям, людям похилого віку та тим, хто уникає стимуляторів. По-друге, в Healthy Choice представлений великий асортимент цього напою.
переглядів: 133
Бал за хімію і фізику стане вагомішим - нові правила НМТ 2025

Абітурієнти, які складатимуть НМТ з фізики або хімії у 2025 році, матимуть переваги при вступі до профільних вишів.
переглядів: 852
Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 860