Ми у Facebook
30.12.2022, 12:28

Такого ви ще не куштували: Ніжна свинина запечена під тістом

Ніжна свинина запечена під шаром тіста - це справжня смакота для вашого святкового столу.
Для приготування ніжної запеченої свинини вам знадобиться м'ясо та маринад:

🔸1кг нежирної свинини;
🔸400мл кефіру;
🔸100мл апельсинового соку;
🔸200мл води;
🔸1ст л гранульованого часнику або декілька зубців свіжого;
🔸2ст л солі;
🔸1ст л гірчиці.

ТІСТО:
🔸80г борошна;
🔸100мл води.

Свинину замочуємо у кефірі на дві годинки. Кислота, що міститься в ньому зробить свинину м’якою та ніжною. Нехай постоїть просто в сторонці. Окремо з‘єднуємо усі інгредієнти для маринаду. Промиваємо свинину від кефіру і купаємо в маринаді. Ховаємо під харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 5 год., краще на ніч. Час від часу перевертаємо м’ясо, щоб добре промаринувалось.

Просушуємо м‘ясо серветкою. Намазуємо товстим шаром тіста. Для нього просто вимішайте борошно з водою вінчиком, вийде маса схожа на тісто для оладок.

Викладаємо м‘ясо на деко застелене фольгою. Випікаємо при 180 градусах півтори години. Готове м‘ясо повинне мати хрустку червону кірочку з тіста. При проколюванні повинен виділятися прозорий сік. Виделка повинна заходити в м‘ясо легесенько без особливого натиску. Готово✔️





На правах реклами