Секрети вирощування гвоздики: варто знати
Висівати гвоздику можна починати з січня та весь лютий.
Ємність для посадки наповнюємо легкою сумішшю з торфу, листової землі та піску (2:1:1). Попередньо прожарюємо грунтозмішування в духовці і проливаємо розчином марганцівки.
У землі робимо неглибокі борозенки на відстані 2,5-3 см і розкладаємо в них насіння на відстані 1-1,5 см.
Посіви присипаємо тонким шаром сухого річкового піску, прожареного в духовці. Місткість накриваємо прозорою кришкою або пакетом. Обов'язково провітрюємо посіви щодня!
Зберігаємо посіви у світлому місці з температурою повітря від +15 до +20, тому що гвоздика не любить спеку.
Коли зійдуть усі сходи, поступово привчаємо їх жити без кришки.
Обов'язково поливаємо посадки, але в невеликій кількості. Пам'ятайте, надлишок вологи в грунті є згубним для гвоздики.
Гвоздика не любить тісноту, тому обов'язково проводимо пікірування:
• на стадії першого справжнього листа проводимо перше пікування в ємності діаметром 4-6 см.
• на стадії восьмого листа – у ємності діаметром 10 см.
До висадки в ґрунт проводимо прищипки. Перша процедура проводиться вище за четвертий лист, наступні - на око в міру відростання. Головне, не давати вегетативної маси вилягати.
Гвоздика, квіти, догляд за квітами, варто знати, Дача. Сад, сад та город
До 1 березня необхідно оновити декларації для дітей: детальна інструкція
З 1 березня 2025 року декларації ваших дітей можуть стати недійсними. Згідно з новими правилами, затвердженими Кабінетом Міністрів, з 1 березня 2025 року всі декларації про вибір лікаря для дітей мають пройти верифікацію.
переглядів: 240
В роботі сервісних центрів МВС запроваджено тимчасові обмеження
З 1 лютого 2025 року тимчасово призупинено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.
переглядів: 214
Рівненський зоопарк шукає працівників: хто потрібен на роботу
Обіцяють, що навчать та розкажуть усе, що треба. Головне - бажання працювати та дбайливо ставитись до пухнастих підопічних.
переглядів: 2458
Яйця по-флорентійськи: рецепт королівського сніданку
Якщо ви шукаєте ідею для незвичайного сніданку, зверніть увагу на яйця по-флорентійськи. Ця витончена страва поєднує ніжні яйця-пашот, ніжний шпинат і оксамитовий голландський соус.
переглядів: 281
Гармонія та рефлексія: астропрогноз на неділю
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 лютого.
переглядів: 325