Ми у Facebook
12.01.2023, 18:30

Давні українські традиції: найкращі варіанти ворожінь на Старий Новий рік

Традиційно, 13 січня дівчата збиралися на посиденьки, щоб дізнатися ім'я свого судженого, пофантазувати про майбутнє та дізнатися відповіді на хвилюючі запитання. Розповідаємо про ворожіння, які з давних давен допомагали нашим предкам передбачити свою долю та гарно провести час.
1. Бажання.
Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 10 бажань, листочки покладіть під подушку. Прокинувшись, витягніть один з них – це бажання здійсниться у 2023 році.

2. Найюлижче майбутнє.
Скільки людей будуть ворожити, стільки потрібно чашок, в які кладуть обручку, хліб, монету, цукор, сіль, цибулю, а в одну наливають воду. Із заплющеними очима кожна з дівчат, яка ворожить, обирає собі чашку. Що виявилося в посудині, таким і буде майбутнє: обручка - до весілля, хліб – до достатку, монета обіцяє багатство, цукор – веселощі, сіль – невдачу, цибуля – сльози, чаша з водою - все буде як і раніше, без змін.

3. Так або ні.
Візьміть банку з будь-якою крупою та поставте запитання, яке вас цікавить. Потім дістаньте лівою рукою жменю зерен і перерахуйте їх. Парна кількість - позитивна відповідь на питання, а непарна – негативна.

4. Ім'я судженого.
Це - дуже простий і популярний спосіб ворожіння. За його допомогою ви зможете дізнатися ім'я майбутнього чоловіка. Для цього достатньо вийти на вулицю і запитати в першого зустрічного його ім'я. Те ім'я, яке він виголосить, і буде ім'ям майбутнього супутника.

5. Підказки від каблучки.
У ніч з 13 на 14 січня ворожать на майбутнього чоловіка. Компанія дівчат таким чином може дізнатися, хто вийде заміж. Ті, хто гадає, по черзі катають обручку по підлозі. Якщо вона покотиться до дверей, дівчина скоро вийде заміж.





На правах реклами