Ми у Facebook
13.01.2023, 08:00

Виїзд чоловіків за кордон у 2023 році

Чоловікам віком 18-60 років під час воєнного стану заборонено виїжджати за кордон. Але є виключення.
Кому з чоловіків можна виїжджати за кордон, на яких підставах та які документи для цього потрібно?

▪️Зняті з військового обліку за станом здоров'я

Виїхати з України можуть чоловіки, які зняті з військового обліку на підставі оформленої інвалідності або за рішенням медичної комісії щодо непридатності до служби. Обмежено придатні не можуть виїхати з України у воєнний час.

▪️Тимчасово непридатні до військової служби

За умови тимчасової непридатності до військової служби терміном до 6 місяців виїзд дозволено за наявності підтверджувальних документів. Це можуть бути довідки про інвалідність або висновок військово-лікарської комісії.

▪️Батьки трьох та більше дітей

Можуть виїжджати за кордон чоловіки, які мають троє або більше дітей віком до 18 років, в тому числі від різних шлюбів. Щоб перетнути кордон у такому випадку необхідно мати свідоцтва про народження, про шлюб, рішення суду про розірвання шлюбу, рішення органу опіки або посвідчення батька багатодітної сім'ї. Можна й показати нотаріально засвідчені копії.

▪️Батьки, який самі виховують дітей

Чоловіки, які самостійно виховують дитину до 18 років, можуть виїжджати за кордон. Для цього потрібно пред'явити свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть матері чи рішення суду про позбавлення матері батьківських прав, документ про визнання матері, як зниклої безвісти, або про оголошення матері померло

▪️Чоловіки з інвалідністю І-III групи.

▪️Чоловіки, які супроводжують осіб з інвалідністю.

▪️Чоловіки, які супроводжують родичів на лікування.

▪️Чоловіки з постійним місцем проживання за кордоном.







На правах реклами