Ми у Facebook
16.01.2023, 14:53

Хлібні рулетики з начинкою: неймовірно смачно

Ці рулетики я пекла не раз, вони виходять смачними, м'якими навіть за кілька днів. Тісто повітряне, готуватись безопарним способом, без яєць.
Для тіста:

160 мл молоко
160 мл вода
15 гр пресовані дріжджі; сухі 5 гр
30 гр цукор
30 мл рослинної олії
520 -550 гр борошна

Для начинки:

Цибуля, кріп, сіль, перець
На невеликій кількості рослинної олії обсмажити кубиком цибулю 1 шт, дати охолонути, додати кріп, сіль, перець за смаком.
Готуємо тісто
У теплому молоці розвести цукор, дріжджі. У просіяне борошно додаємо молочно-дрожжеву суміш, теплу воду, трохи перемішуємо, додаємо сіль, олію. Замішуємо тісто спочатку у чаші, далі на столі, до м'якості та еластичності, хвилин 7-10.
Округлюємо тісто, чашу змащуємо трохи олією, накриваємо прибираємо на підйом. (40-50хв)
Далі готове тісто підкочуємо в джгутик та ділимо на 12 частин по 75 гр.
Кожен шматочок підкочуємо, округляємо, накриваємо, даємо відпочити 10 хв.
Далі розкочуємо кожен колобочок спочатку в довжину і трохи завширшки, перевертаємо гладкою стороною вниз. Розкладаємо начинку, тільки не багато (це не пиріжки) закручуємо в рулетик (не ущільнюючи тісто) защипуємо шов. Переносимо на лист застелений папером для випічки, швом вниз. Накриваємо, даємо підійти (20-30 хв)
Змащуємо водою кімнатної температури, посипаємо кунжутом.
Випікаємо в розігрітій духовці 180 С 20 хв до рум'янцю. Але завжди орієнтуйтеся на духовку.
Далі готові рулетики, трохи змащуємо вершковим маслом, залишаємо на 5-7 хв, потім переносимо на грати, даємо повністю охолонути.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ