Ми у Facebook
17.01.2023, 17:45

Енергетична система України все ще знаходиться в нестабільному стані

Рашисти хочуть занурити українців у холод та пітьму, тому не полишають спроб знищити важливу для країни енергетичну інфраструктуру. Саме через це у регіонах регулярно запроваджують стабілізаційні або екстрені відключення світла з метою нормалізувати напругу.
Постійні відключення паралізують нормальне життя, змушують змінювати звички, а також ускладнює життя країні в цілому. Тому все більше українців з нетерпінням чекають закінчення опалювального сезону та можливе скасування планових відключень.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів, що масштаби руйнування критичної інфраструктури дуже серйозні, відновити роботу станцій і трансформаторів швидко не вдасться. Важливо це враховувати і розуміти, відповідно не варто очікувати на скасування відключень електроенергії. Коли завершиться опалювальний сезон, всі сили будуть направлені на планові ремонтні роботи по відновленню інфраструктури продовжаться.

"На жаль, відключення продовжаться, в таких умовах ми будемо жити до кінця опалювального сезону. Після нього навряд чи стане краще. Тому що, з одного боку, буде зменшення споживання, але, з іншого – почнуться планові ремонтні роботи. А це означає, що обсяг генерації не збільшиться по Україні. Тому чекати, що прийде квітень і все буде добре, не можна", – пояснив Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК також повідомив, що після кожного обстрілу відновлювати об'єкти електроенергетики стає все важче, оскільки вони стають ще більш вразливими:

"Якщо взимку небезпечні низькі температури і відсутність опалення, то коли буде тепло, основна проблема – це відсутність електроенергії, бо її просто не вистачатиме", – додав він.

Також Сахарук прокоментував обстріл України 14 січня, відмітивши, що аварійні та екстрені відключення світла триватимуть не один день. В результаті ракетної атаки рф було зруйновано не лише цивільні будинки, але й пошкоджено дві ТЕС компанії ДТЕК, які раніше вже страждали від руйнувань. На одній з ТЕС взагалі було призупинено виробництво електроенергії через повне руйнування одного з енергоблоків.





На правах реклами