Ми у Facebook
18.01.2023, 08:30

Які професії будуть мати попит після війни

Біржа праці Work.ua зробила прогноз професій, які будуть мати великий попит після закінчення війни. На перших місцях будівельники, лікарі, освітяни, науковці та IT-шники.

Будівництво та архітектура


Зважаючи, що окупанти зруйнували цілі міста, попит на архітекторів, інженерів та будівельників, а також дизайнерів буде шаленим.

Виробництво


Усі робочі спеціальності будуть потрібні для відновлення українських міст.

Освіта


Багато кадрів були вимушені виїхати за кордон. Тому потрібно нові викладачі для підготовки кваліфікованих спеціалістів.

Безпека


Для зміцнення кіберфронту державі потрібні фахівці з кібербезпеки. Тому спеціалісті будуть потрібні в правоохоронному секторі.

IT


Все більше міжнародних компаній відмовляються від співпраці зі спеціалістами з росії та білорусі. Тож тепер вони все частіше звертаються за технологічними послугами до українців.

Енергетика та логістика


Ця сфера сильно постраждала від ворожих атак. Саме тому представники цих професій будуть найбільш потрібними в період післявоєнного відновлення.

Медицина


Після перемоги буде рости попит на професії, пов’язані з психологічним та фізичним відновленням. Військовим та цивільним потрібно буде повертатися до нормального життя.

Крім того, у 2023 році з великою ймовірністю будуть потрібні менеджери з продажів, продавці та бухгалтери. Також роботодавці будуть шукати водіїв.






На правах реклами