Ми у Facebook
25.01.2023, 19:45

Україна отримає танки ще й від США

фото з prm.ua.

Американці передадуть Україні 31 танк Abrams M1. Таку заяву зробив президент США Джо Байден.
За словами Байдена, США має намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти в контрнаступ.

"Щоб звільнити країну, їм потрібно підвищити свої оборонні здатності… Сьогодні ми виділяємо понад 500 одиниць бронетехніки, а також я оголошую, що ми виділяємо 31 танк Abrams”, – сказав він.


За його словами, танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому попереду навчання персоналу, а також забезпечення матеріально-технічного обслуговування.


Abrams M1 — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

Важливими особливостями танку є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів JP8), обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. “Абрамс” є одним з найважчих танків, що знаходяться в експлуатації на початку XXI століття.

Про це повідомляє телеканал ПРЯМИЙ, prm.ua.

Нагадаємо, Уряд Німеччини погодив передачу танків Україні





На правах реклами