Ми у Facebook
23.02.2023, 19:20

Вечеря нашвидкоруч: готуємо макаронну запіканку з шинкою та сиром

Цю страву можна готувати з макаронів, що залишилися від обіду або сніданку. Запіканка виходить неймовірно смачною, хоч і готується максимально швидко..
Інгредієнти:
- 200 г сухих макаронів;
- 2 яйця;
- 150 мл нежирної сметани;
- 100 г шинки;
- 80 г сиру;
- 2 томата;
- 1 цибулина;
- 2 г чорного перцю;
- сіль за смаком;
- 40 мл соняшникової олії.

Приготування:
1. Макарони відварюють у підсоленій воді згідно з рекомендаціями на упаковці.
2. Яйця збивають віночком зі сметаною, солять, перчать.
3. Цибулю і помідори дрібно нарізають і пасерують 3-4 хвилини (по черзі).
4. Готові макарони відкидають на друшляк, потім змішують з піджаркою.
Додають нарізану кубиками шинку.
5. Блюдо заливають яєчно-сметанною сумішшю, перемішують і перекладають рівним шаром в невисоку форму.
6. Запіканку готують при 200 °С 20 хвилин, потім посипають тертим сиром і знову ставлять у духовку на 5 хвилин. Щоб отримати апетитну сирну скоринку, можна включити верхній гриль.
7. Макаронна запіканка стає смачніше, коли охолоне.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

19.05, 15:33 Рівнянам пропонують осягнути безмежність за допомогою фото

19.05, 15:15 Юні науковці з Рівненщини вибороли призові місця на всеукраїнському конкурсі у Києві

19.05, 14:30 Допомога внутрішньо переміщеним особам: куди звертатися по підтримку психічного здоров’я

19.05, 14:01 На Рівненщину прийде потепління: що кажуть синоптики

19.05, 13:12 Посадовця затримали за взяття хабаря: він вніс майже пів мільйона застави

19.05, 13:02 У Володимирці знайшли підозрілу валізу: на виклик прибули вибухотехніки

19.05, 12:58 Догляд за молодими огірками: як поливати та чим підживити після сходів

19.05, 11:58 Рак у літньому віці — не вирок: історії жительок Рівненщини, які обрали боротьбу за життя

19.05, 11:40 На Березнівщині внаслідок ДТП постраждали двоє підлітків

19.05, 11:32 Під керівництвом академіка Боровика студент КНУ здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі статей