Коли і як правильно щеплювати плодові дерева?
Проводити щеплення можна, коли стабілізується температура повітря: вдень - не менше 10°С та вночі - 0°С.
Найбільш прості та ефективні способи щеплення плодових дерев;
Покращене копулювання проводиться ранньою весною, до набухання нирок на пагонах.
СХЕМА:
1. На щепі і підщепі під кутом 25-30 ° С робимо зрізи однакового розміру. Посередині обох зрізів робимо один надріз (язичку) завдовжки 1 див.
2. З'єднуємо щеплення з підщепою так, щоб язички зачепилися один за одного, а тонкі зелені прошарки між корою і деревиною (камбіями) збіглися.
3. Обмотуємо місце щеплення ізолентою (липким шаром назовні) і на щеплений черешок надягаємо поліетиленовий пакет.
Щеплення в розщеп проводиться до початку руху соку і пробудження нирок.
СХЕМА:
1. Підщепа обрізаємо на висоті 20-30 см від землі або від стовбура, в середині зрізу робимо розщеп глибиною 4-5 см і вставляємо клин.
2. На живцях з нирками робимо по 2 клиноподібні зрізи (3-5 см).
3. Вставляємо живці в розщеп по краях пенька так, щоб камбій щепи і підщепи збігся.
4. Забираємо клин, обмотуємо місце щеплення ізолентою та замазуємо відкриті місця садовим варом.
5. Через 2 тижні черешок повинен прижитися.
Рекомендований діаметр підщепи та щепи (черешка) - 0,7-1,5 см.
Використовуйте лише гострі інструменти та обов'язково обробляйте їх перед кожним щепленням!
До 1 березня необхідно оновити декларації для дітей: детальна інструкція
З 1 березня 2025 року декларації ваших дітей можуть стати недійсними. Згідно з новими правилами, затвердженими Кабінетом Міністрів, з 1 березня 2025 року всі декларації про вибір лікаря для дітей мають пройти верифікацію.
переглядів: 169
В роботі сервісних центрів МВС запроваджено тимчасові обмеження
З 1 лютого 2025 року тимчасово призупинено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.
переглядів: 162
Рівненський зоопарк шукає працівників: хто потрібен на роботу
Обіцяють, що навчать та розкажуть усе, що треба. Головне - бажання працювати та дбайливо ставитись до пухнастих підопічних.
переглядів: 1540
Яйця по-флорентійськи: рецепт королівського сніданку
Якщо ви шукаєте ідею для незвичайного сніданку, зверніть увагу на яйця по-флорентійськи. Ця витончена страва поєднує ніжні яйця-пашот, ніжний шпинат і оксамитовий голландський соус.
переглядів: 228
Гармонія та рефлексія: астропрогноз на неділю
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 лютого.
переглядів: 288