Ми у Facebook
29.01.2023, 14:30

Чому суми в квитаціях за світло ростуть попри відключення - Yasno

В енергопостачальній компанії Yasno пояснили, чому суми у платіжках за електроенергію можуть зрости, незважаючи на постійні відключення світла.
Так, Гендиректор компанії Сергій Коваленко зазаначає, що причиною такої невідповідності може бути підвищене споживання електрики після відновлення її подачі.

«Коли світло дають, у розетки вмикається все — зарядні для телефонів, павербанків, бойлери, пралки, пилососи. Відбувається різкий стрибок споживання», — пояснив Коваленко.

Друга ймовірною причиною є ситуації, в яких показання лічильників передаються нерегулярно або запізно. Ті українці, які передають показання вчасно, у рахунку отримують суму лише за фактичне споживання. В іншому разі обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди.

«Тому сума в рахунку може бути вищою, ніж зазвичай. Навіть якщо через відключення електроенергії споживання загалом за місяць знизилося. Але у тих, хто передає показання вчасно, реальне споживання зараз зменшилося», — додав Коваленко.





На правах реклами