Хліб на хмелевій заквасці з яйцем: дуже смачно
- борошно пшеничне - 400 г, дуже раджу використовувати «сильне» борошно, ті борошно з високим вмістом білка, можна взяти 50% сильної, 50% - звичайної борошна
- яйце-1 шт (~55 г)
- вода холодна – 250 г
- хмелева закваска, активна, не з холодильника - 100 г (ввечері взяти 10-15 г хмелевої закваски з холодильника, погодувати водою 40 г і борошном 40 г, залишити на столі 8-10 годин)
- сіль - 8 г
У діжу міксера висипаємо все борошно і додаємо холодну воду - 220 г+1 яйце, перемішуємо на найнижчій швидкості до повного об'єднання, накриваємо плівкою, залишаємо на 1 годину за кімнатної температури.
Через годину додаємо хмелеву закваску і продовжуємо заміс хвилини 3, додаємо сіль і залишок води 30 г в 3 етапи: додали сіль, долили 10 г води, вимагали повністю в тісто, додали ще 10 г і т д.
Перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо плівкою, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Робимо 4 -5 обминки, через 45 хвилин кожну, витягуємо і складаємо, орієнтуємося на своє тісто.
Ставимо в холодильник на 12-14 годин
Випікаємо 250-260С, перші 15 хвилин, під ковпаком або парою, далі знижуємо температуру та 220 C і випікаємо ще 15 хвилин.

Мешканці Рівненщини іноді скаржаться на перевізників

В області продовжує діяти цілодобова гаряча лінія. Іноді одна із скарг з якою звертаються до держслужбовців - скарги на перевізників.
переглядів: 106
Сильна молитва до 40 мучеників Севастійських

Сьогодні, 22 березня, вшановують пам'ять Сорока мучеників Севастійських. До цих святих молилися у різних життєвих потребах.
переглядів: 152
Детальний гороскоп на середу: астрологи поділилися порадами для кожного знаку

Дізнайтеся, що підготували вам зірки на середу, 22 березня.
переглядів: 305
Ідеальний вигляд та смак: найпоширеніші помилки у випіканні пасок

Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
переглядів: 382
5 хвилин на підготовку: максимально швидкий рецепт яблучого пирога до чаю

Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 2032