Ми у Facebook
29.01.2023, 20:30

Хліб на хмелевій заквасці з яйцем: дуже смачно

Дуже смачний хліб!
Складові:

- борошно пшеничне - 400 г, дуже раджу використовувати «сильне» борошно, ті борошно з високим вмістом білка, можна взяти 50% сильної, 50% - звичайної борошна
- яйце-1 шт (~55 г)
- вода холодна – 250 г
- хмелева закваска, активна, не з холодильника - 100 г (ввечері взяти 10-15 г хмелевої закваски з холодильника, погодувати водою 40 г і борошном 40 г, залишити на столі 8-10 годин)
- сіль - 8 г

У діжу міксера висипаємо все борошно і додаємо холодну воду - 220 г+1 яйце, перемішуємо на найнижчій швидкості до повного об'єднання, накриваємо плівкою, залишаємо на 1 годину за кімнатної температури.

Через годину додаємо хмелеву закваску і продовжуємо заміс хвилини 3, додаємо сіль і залишок води 30 г в 3 етапи: додали сіль, долили 10 г води, вимагали повністю в тісто, додали ще 10 г і т д.

Перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо плівкою, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Робимо 4 -5 обминки, через 45 хвилин кожну, витягуємо і складаємо, орієнтуємося на своє тісто.
Ставимо в холодильник на 12-14 годин

Випікаємо 250-260С, перші 15 хвилин, під ковпаком або парою, далі знижуємо температуру та 220 C і випікаємо ще 15 хвилин.





На правах реклами