29.01.2023, 20:30
Хліб на хмелевій заквасці з яйцем: дуже смачно
Дуже смачний хліб!
Складові:
- борошно пшеничне - 400 г, дуже раджу використовувати «сильне» борошно, ті борошно з високим вмістом білка, можна взяти 50% сильної, 50% - звичайної борошна
- яйце-1 шт (~55 г)
- вода холодна – 250 г
- хмелева закваска, активна, не з холодильника - 100 г (ввечері взяти 10-15 г хмелевої закваски з холодильника, погодувати водою 40 г і борошном 40 г, залишити на столі 8-10 годин)
- сіль - 8 г
У діжу міксера висипаємо все борошно і додаємо холодну воду - 220 г+1 яйце, перемішуємо на найнижчій швидкості до повного об'єднання, накриваємо плівкою, залишаємо на 1 годину за кімнатної температури.
Через годину додаємо хмелеву закваску і продовжуємо заміс хвилини 3, додаємо сіль і залишок води 30 г в 3 етапи: додали сіль, долили 10 г води, вимагали повністю в тісто, додали ще 10 г і т д.
Перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо плівкою, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Робимо 4 -5 обминки, через 45 хвилин кожну, витягуємо і складаємо, орієнтуємося на своє тісто.
Ставимо в холодильник на 12-14 годин
Випікаємо 250-260С, перші 15 хвилин, під ковпаком або парою, далі знижуємо температуру та 220 C і випікаємо ще 15 хвилин.
- борошно пшеничне - 400 г, дуже раджу використовувати «сильне» борошно, ті борошно з високим вмістом білка, можна взяти 50% сильної, 50% - звичайної борошна
- яйце-1 шт (~55 г)
- вода холодна – 250 г
- хмелева закваска, активна, не з холодильника - 100 г (ввечері взяти 10-15 г хмелевої закваски з холодильника, погодувати водою 40 г і борошном 40 г, залишити на столі 8-10 годин)
- сіль - 8 г
У діжу міксера висипаємо все борошно і додаємо холодну воду - 220 г+1 яйце, перемішуємо на найнижчій швидкості до повного об'єднання, накриваємо плівкою, залишаємо на 1 годину за кімнатної температури.
Через годину додаємо хмелеву закваску і продовжуємо заміс хвилини 3, додаємо сіль і залишок води 30 г в 3 етапи: додали сіль, долили 10 г води, вимагали повністю в тісто, додали ще 10 г і т д.
Перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо плівкою, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Робимо 4 -5 обминки, через 45 хвилин кожну, витягуємо і складаємо, орієнтуємося на своє тісто.
Ставимо в холодильник на 12-14 годин
Випікаємо 250-260С, перші 15 хвилин, під ковпаком або парою, далі знижуємо температуру та 220 C і випікаємо ще 15 хвилин.
Інші статті рубрики:
Коли треба робити щеплення БЦЖ?
Більше століття тому французькі лікарі Альбер Кальметт і Каміль Герен створили зі збудника туберкульозу корів дуже схожу на своїх хвороботворних “родичок” бактерію, яка може викликати імунну відповідь, але не туберкульоз.
переглядів: 179
Рівнянин здобув бронзу на Міжнародному турнірі
На п'єдестал пошани зійшов вихованець ДЮСШ #1 Рівненської міської ради Артур БОЙЧУК.
переглядів: 398
Рівнянин із Австралії виступить у місті із концертом
У Рівному відбудеться концерт рівнянина Олександра Цибульського, який мешкає в Австралії.
переглядів: 275
Чому не можна мити волосся по всій довжині: поради трихолога
Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 916
Втратив на війні око та частину пальця: історія про військового з Рівненського ТЦК [+Відео]
Військовий з ім'ям "Клим", учасник АТО, брав участь у боях за Савур-Могилу, де росіяни ставили винагороду 100 тисяч доларів за його голову.
переглядів: 657