Ми у Facebook
04.02.2023, 10:20

На Рівненщині формують штурмові бригади: Як долучитись

Мова йде про вісім додаткових бригад, основу яких склали військовослужбовці та поліцейські, які мають значний бойовий досвід. Доукомплектовують бригади винятково з добровольців.
Такі підрозділи формуються по всій Україні, у тому числі на Рівненщині, повідомив під час брифінгу начальник ОВА Віталій Коваль.

«Сьогодні 345-ий день війни. Україна готується остаточно вигнати окупантів зі своєї території. Тому формування 8-ми додаткових бригад мають зміцнити наші сили під час наступу. У якій служити – обирати вам. Кістяк нових бригад складається із офіцерів та солдатів, які мають величезний бойовий досвід, починаючи з 2014 року», - розповів Віталій Коваль.

Щоб долучитися до лав «Гвардії наступу», необхідно прийти до ЦНАПу та обрати бригаду, відповідно до мотивації та поглядів.

Це може бути, наприклад, бригада Нацполіції «Лють».

Є підрозділ прикордонників «Сталевий кордон».

Шість бригад Нацгвардії - "Буревій", "Червона Калина", Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан", "Азов".

«Об’єднана штурмова бригада «Лють» - це воєнізований підрозділ найбільш вмотивованих та підготовлених бійців, - розповів керівник Нацполіції Рівненщини Олександр Ганжа. – У їхньому арсеналі - бронетехніка, БМП, БТР «Козак», артилерійське зенітне протитанкове та снайперське озброєння. Ми вже маємо приклад штурмових полків – це «Сафарі», «Цунамі», «Лугвинськ-1», які показували дуже гарні результати на харківському, херсонському, запорізькому, донецькому, київському напрямках».

Керівник обласної поліції розповів про умови служби, що включає постійну заробітну плату, додаткові виплати, безкоштовну меддопомогу, пільгову освіту, право на отримання житла тощо.

Закликав вступати до лав підрозділів також командир військової частини Національної гвардії в м. Рівне Сергій Лук'янчиков.

«Ще раз наголошую – це у жодному разі не мобілізація. Людей набирають до лав нових підрозділів в структурі МВС, де пропонують гідні умови служби. Це абсолютно новий підхід. Головне завдання – посилення нашого майбутнього наступу», - наголосив Сергій Лук'янчиков.

На сьогодні такі заявки приймають 5 Центрів надання адміністративних послуг області. У Рівному це міський та районний ЦНАПи (майдан Просвіти, 2 та вулиця Соборна, 195). А також ЦНАПи в Дубно, Сарнах та Вараші.

Також подати заявку можна через сайт (https://storm.mvs.gov.ua/) "Гвардії наступу".





На правах реклами