Ми у Facebook
04.02.2023, 21:00

Скільки ще діятиме воєнний стан в Україні: названо термін

В Україні збираються подовжити термін дії воєнного стану до 19 лютого 2023 року. Це обумовлено активними бойовими діями на Сході і ймовірним наступом росіян.

Детальніше про це розповідає народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.
У Верховній Раді готують документ, який вкотре подовжить термін дії воєнного стану та загальної мобілізації на ще 90 днів.

"Це буде вже шосте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада", – додав Железняк.

Нагадаємо, що в Україні під мобілізацію потрапляють військовозобов'язані громадяни, віком від 18 до 60 років. Вони можуть отримати повістки і у цьому випадку зобов'язані явитися до військкомату.

Що передбачає Воєнний стан в Україні:

Воєнний стан - це особливий режим, який вводять при загрозі збройної агресії або нападу. Його вводять при загрозі територіальній цілісності України. Воєнний стан може бути як по всій території країни, так і в окремих її областях.

Воєнний стан передбачає, що органи влади, місцевого самоврядування та військове командування отримують повноваження, які необхідні для запобігання збройній агресії та забезпечення національної безпеки.

Рішення про введення воєнного стану приймають президент України і Верховна Рада з подачі РНБО. Президент підписує указ, в якому вказані межі території, де буде введено воєнний стан, завдання для військового командування і обмеження для цивільного населення. Після цього протягом двох днів указ приймає Верховна Рада.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ