Ми у Facebook
19.02.2023, 15:13

Соте з баклажанів на зиму: смачні рецепти

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Баклажани - 600 г
Томати - 400 г
Болгарський перець – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
Часник - 5-7 зубчиків
Сіль – 1 ст.л.
Цукор – 1/2 ст.л.
Рослинна олія – 4 ст.л.
Яблучний оцет – 1 ст.л.

Приготування:
1. Усі овочі очищаємо. У баклажанів, томатів та болгарського перцю видаляємо «хвостики». У перцю також прибираємо насіння.
2. Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо до золотистого кольору в 1 ст.л. олії, періодично перемішуючи. Викладаємо в окремий посуд.
3. Моркву натираємо на великій тертці і обсмажуємо в тій же сковороді, де смажилася цибуля, при необхідності додавши трохи олії. Викладаємо в окремий посуд.
4. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою та обсмажуємо до готовності. Готовий перець теж поміщаємо в окремий посуд.
5. Баклажани нарізаємо кружальцями середньої товщини і обсмажуємо з двох сторін до готовності в олії.
6. Поки баклажани смажаться, готуємо заливку для овочевого стільника. Для цього нарізаємо шматочками помідори і подрібнюємо в пюре. Перекладаємо в каструлю та ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння.
7. Розкладаємо овочі шарами у стерилізовані банки. Нижній шар – баклажани.
8. Коли пюре з помідорів закипить, додаємо в нього сіль, цукор та часник. Кип'ятимо 10 хвилин|мінути|, помішуючи. Потім додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
9. Заливаємо томатним пюре овочі та закочуємо. Перевертаємо банки вгору дном, укутуємо ковдрою і залишаємо до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне місце для зберігання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ