Ми у Facebook
09.03.2023, 13:00

В Україні прощаються з легендарним комбатом «Вовків Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом

Да Вінчі (фото: Facebook/Дмитро Коцюбайло)

Сьогодні, 9 березня, у селі Бовшів на Івано-Франківщині в будинку культури розпочалося прощання з Дмитро Коцюбайло, з позивним "Да Вінчі".

Прощання з легендарним воїном Дмитром Коцюбайлом у Києві відбудеться 10 березня о 12:00 у Михайлівському соборі та о 13:15 на Майдані Незалежності.
Поховання Героя України відбудеться 10 березня у Києві. Про це у Facebook повідомив брат загиблого Вадим Коцюбайло.

"Прощання з нашим легендарним Дмитром Коцюбайлом, другом "Да Вінчі", сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній землі в с. Бовшів", — написав брат загиблого бійця.

Нагадаємо, військовий загинув у вівторок, 7 березня, у боях під Бахмутом. Причиною смерті Героя стало осколкове поранення у шию.

Довідково. Народився Дмитро Коцюбайло 1 листопада 1995 року у селі Задністрянське на Прикарпатті. Середню освіту здобув у Бовшівській школі. Продовжив навчання у художньому ліцеї в Івано-Франківську. Під час Революції Гідності був активним учасником тогочасних кривавих подій. А як тільки розпочалась російська окупація, поїхав на військовий вишкіл на Чернігівщину. На фронті був одним із перших воїнів. Обороняв Донецький аеропорт, пережив бої на Савур-Могилі, в Пісках, Красногорівці.

В 2014 році командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти. В 2014 році отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски, Донецької області. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт. 17 березня 2016 року був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

Коцюбайло – перший доброволець, якому прижиттєво надали у 2021 році звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка". На то час йому було 26 років. "Народного героя" отримав ще 2017 року.

Від початку повномасштабної війни очолював окремий механізований батальйон «Вовки Да Вінчі» в складі 67-мої окремої механізованої бригади.

Слава Герою!

Да Вінчі (фото: Facebook/Дмитро Коцюбайло)
Да Вінчі (фото: Facebook/Дмитро Коцюбайло)





На правах реклами