Ми у Facebook
12.03.2023, 20:10

В СБУ назвали точне ім’я воїна розстріляного за слова «Слава Україні»

Після проведення комплексу слідчих дій, які включали спілкування з родичами та побратимами загиблого, а також аналіз фото- та відеоматеріалів, Служба безпеки України (СБУ) остаточно підтвердила особу військового, якого розстріляли після його вигуку "Слава Україні!".
Згідно з повідомленням СБУ, загиблим був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади Територіальної оборони (ТО) Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський.

Судова портретна експертиза також підтвердила, що військовий на відео, яке було зняте перед його розстрілом, був Олександр Мацієвський. Наразі СБУ працює над ідентифікацією військовослужбовців Російської Федерації, які брали участь у цьому злочині. Досудове розслідування здійснюється за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) під керівництвом Офісу Генерального прокурора. Олександр Мацієвський був призваний на військову службу в березні 2022 року і був оголошений зниклим безвісти з кінця грудня 2022 року в районі населеного пункту Красна Гора в Донецькій області. Його тіло було знайдено та повернуто додому в лютому 2023 року. гідно з повідомленням СБУ, загиблим був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади Територіальної оборони (ТО) Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський.

Судова портретна експертиза також підтвердила, що військовий на відео, яке було зняте перед його розстрілом, був Олександр Мацієвський. Наразі СБУ працює над ідентифікацією військовослужбовців Російської Федерації, які брали участь у цьому злочині. Досудове розслідування здійснюється за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) під керівництвом Офісу Генерального прокурора. Олександр Мацієвський був призваний на військову службу в березні 2022 року і був оголошений зниклим безвісти з кінця грудня 2022 року в районі населеного пункту Красна Гора в Донецькій області. Його тіло було знайдено та повернуто додому в лютому 2023 року.





На правах реклами