Філе курки, запечена під соусом теріякі: рецепт для всієї родини
Інгредієнти:
філе курки – 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця – 2 штуки
негазована питна вода – півсклянки
борошно – 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор – пісок- п’ять столових ложок
оцту – п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі – одна пляшечка
меду – пара столових ложок
імбир – половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції – на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія – для смаження
Покроковий рецепт
1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.
2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.
3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.
4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).
5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.

поради, смачні страви, кульнарія, соус теріякі, філе курки запечена під соусом теріякі, смачний рецепт, рецепт
Чи можна саджати і працювати на городі у повний місяць: поради і застереження

Повний місяць здавна викликає цікавість і навіть побоювання серед людей, особливо у тих, хто займається землеробством. У традиційному сільському календарі фази Місяця часто враховують при плануванні робіт на городі.
переглядів: 49
Коли сходить морква, буряк та огірки: терміни проростання овочів

Весна — час посіву овочів на городі. Але після висівання насіння багатьох цікавить головне питання: через скільки днів з’являться перші сходи?
переглядів: 837
Світ у чашці: як п’ють чай у різних країнах

Чай — це більше, ніж напій. Це дзеркало культури, дзен у чашці, а подекуди й цілий ритуал, що триває годинами. Його п’ють під плед із серіалом, під час переговорів і навіть у пустелі серед спеки
переглядів: 48
Курячі яйця можуть подешевшати

У травні українці можуть очікувати незначне здешевшання курячих яєць. Після стрімкого зростання цін, яке тривало з осені минулого року, ситуація на ринку починає стабілізуватись.
переглядів: 350
Астропрогноз для всіх знаків на 11 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 393