Філе курки, запечена під соусом теріякі: рецепт для всієї родини
Інгредієнти:
філе курки – 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця – 2 штуки
негазована питна вода – півсклянки
борошно – 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор – пісок- п’ять столових ложок
оцту – п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі – одна пляшечка
меду – пара столових ложок
імбир – половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції – на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія – для смаження
Покроковий рецепт
1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.
2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.
3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.
4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).
5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.

поради, смачні страви, кульнарія, соус теріякі, філе курки запечена під соусом теріякі, смачний рецепт, рецепт
Смачніше, ніж у магазині: Ролліні з сиром та шпинатом

В супермаркетах часто можна побачити цю просту, але дуже смачну випічку. Ролліні з кисломолочним сиром та шпинатом можна приготувати вдома. Мінімум інгредієнтів, але максимум смаку.
переглядів: 459
Зорі підкажуть: гороскоп для всіх Знаків Зодіаку на 27 травня

Гороскоп допоможе ухилитися від неприємностей, стати енергійнішими і діяльнішими, набратися мудрості та вирішити глобальні проблеми. Зірки відкриють перспективи та вкажуть шлях, що веде до незмінного благополуччя.
переглядів: 778
Пиріг з ревенем і полуницею: рецепт класичної сезонної випічки

Пиріг з ревенем і полуницею можна подавати як гарячим, так і холодним. Він чудово підійде як для ранкової кави, так і для зустрічі з коханим чи друзями.
переглядів: 594
Як вибрати жіночу майку?

Жіноча майка для дому та сну - це необхідна річ у гардеробі кожної жінки. Вона є не тільки зручною та практичною, а й красивою та жіночною.
переглядів: 524
Що коїться із валютами сьогодні?

Про це розповість офіційний курс валют на п'ятницю, 26 травня.
переглядів: 548