Ми у Facebook
28.03.2023, 14:00

Такої в магазині не купиш: Рецепт смачної домашньої локшини

Домашні страви це не лише корисно, але й дуже смачно. Рецепт цієї локшини простий і доступний кожній господині.
Для приготування домашньої локшини вам знадобиться борошно, яйця, сіль та олія. Дуже просто та доступно.

На 120 грамів борошна вам знадобиться:

- 1 яйце;
- пів чайної ложки олії;
- пів чайної ложки солі;

Спосіб приготування:

Насипаємо борошно в миску. По середині робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Додаємо сіль і починаємо замішувати тісто. Спочатку перемішуємо ложкою, а тоді руками. Щоби тісто не липло, змащуємо руки олією.

Вимішувати тісто для локшини треба довгенько — хвилин 5, а краще — 10, бо при вимішуванні в тісті утворюється клейковина, яка дає змогу тонесенько розкачати його, щоб воно при цьому не порвалося. Отже, гарно вимішуємо.
Коли воно стане гладеньким, м'яким та приємним, еластичним та не липким — тоді досить.

Загортаємо тісто у пакетик та кладемо відпочити у теплому місці на 20 хвилин.

Тісто настоялось й час розкачувати його. Пласт розкачаний має бути тоненько, щоб візерунок скатертини було видно. Залишаємо його на столі на хвилин 10, хай трошки підсушиться.

Далі згортаємо тісто нещільним рулетиком та нарізаємо смужками 3-4 мм завширшки. Беремо кожен завиванець за один кінчик та струшуємо, щоб розгорнувся у довгу вузьку смужку — це і є наша локшина. Розсипаємо локшину на столі чи на дощечці, притрушеній борошном — щоб смужки тіста не злипалися між собою. Готово!

Варити локшину потрібно у підсоленій киплячій воді 2-3 хвилини.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини