Ми у Facebook
23.03.2023, 19:40

Пасочка, що виходить завжди: дуже смачний рецепт

Величезний плюс такої випічки - паски не черствіють протягом тижня і з кожним днем стають тільки смачнішими.
Інгредієнти:

500 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
1–1.3 кг борошна
6 яєць
200 г вершкового масла або маргарину
250-300 г цукру
300 г ізюму
1 ч. л. ванільного цукру

Глазур:
2 білки
100 г цукру

Спосіб приготування:

Молоко трохи підігріти (щоб воно було тепле), розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г муки|борошна|, добре розмішати. Поставити у тепле місце. Накрити рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з|із| цукром і ванільним цукром. Білки збити з|із| щіпкою|соль| солі в піну. У опару, що підійшла, додати жовтки, перемішати. Потім додати розм'якшене масло, перемішати. Додати білки, перемішати. Додати борошно, що залишилося (борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.

Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не прилипати до рук. Знову поставити тісто у тепле місце. Дати тесту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин). Родзинки замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, потім всю воду злити. У тісто, що підійшло, додати ізюм, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце. Тісто має добре підвестися. Форму змастити олією, викласти тісто на 1/3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тесту знову піднятися вже у формі.

Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин|мінути|. Потім температуру додати до 180 градусів, випікати до готовності (ще 25 хвилин). Щоб перевірити готовність паски, проткніть його сірником (або зубочисткою), якщо вона суха – паска готова.

Готуємо глазур. Білки збити з|із| щіпкою|соль| солі в піну. Додати цукор, збивати до стійких піків. Готові гарячі паски змастити глазур'ю, посипати кондитерською посипкою або прикрасити цукатами.





На правах реклами