Ми у Facebook
02.04.2023, 17:30

Українські банки нададуть нові кредитні канікули - кому і скільки можна не платити

Банки розуміють, що війна завдала важкого фінансового удару по багатьох українцях. І тому переважно вони готові йти назустріч клієнтам.
Добросовісному позичальнику, який не з власної волі опинився у скрутній ситуації, не так вже й складно добитися кредитних послаблень від банку. Банки, як правило, мають розроблену загальну схему реструктуризації кредитів, але також можуть використовувати індивідуальний підхід до кожного клієнта.

При цьому військовослужбовцям, які були мобілізовані під час війни, взагалі за весь період їхньої служби не повинні нараховуватися відсотки за кредитом. Щоправда, ця пільга не поширюється на іпотечні кредити та кредити на покупку автомобіля, а лише на споживчі позики.

Таким чином, звернутися за реструктуризацією кредиту або кредитними канікулами позичальники можуть декількома способами. Тут може бути і особистий візит до одного з відділень банку, і звернення через веб-сайт, де потрібно буде заповнити онлайн відповідну форму, і через месенджери банку або його контакт-центр.

Зауважимо, якщо клієнт взагалі відмовиться від виплати боргу, банк буде змушений позиватись у суді до боржника.





На правах реклами