Ми у Facebook
27.03.2023, 19:41

Рецепт швидких домашніх чебуреків

Я думала завжди що чебуреки це дуже довго, але спробувавши на практиці виявилося, що ні.
Для тіста вам знадобиться:

- 4 склянки борошна
- 1 яйце
– 300 мл. води
– 20 гр. вершкового масла
- свинячий або качиний жир (якщо у вас немає просто додайте більше олії)
Для начинки:
- 0.5 кг свинини
- сіль, перець за смаком
- цибуля 5-6 шт.
- зелень

Приготування:

- Спочатку почнемо з того, що зробимо фарш, для цього перемелюємо на м'ясорубці свинину і 2-3 цибулини.
- Цибулю, що залишилася, дрібно шаткуємо і так само додаємо у фарш.
- Рубаємо дрібно зелень і так само висипаємо у фарш, потім солимо та іншим до смаку. Начинка готове.

Переходимо до тіста:

Висипаємо 4 склянки просікового борошна в ємність в якій вимішуватимете тісто, в центрі робите лунку і в неї виливаєте воду, додаєте яйце, сіль, масло і жир, і добре все вимішуєте доки тісто перестане прилипати до рук.
Далі переходимо до приготування. Даного тесту вистачає на 16 чебурек, тому ділимо на 16 рівних шматочків із них катаємо кульки. Потім беремо кожну кульку і розкачуємо в тонке коло. На серединку цього кола викладаємо начинку і добре заліплюємо краї.
Смажимо на добре розігрітій сковорідці, щоб чебурек плавав у маслі.
Смачного!





На правах реклами