28.03.2023, 14:00
Такої в магазині не купиш: Рецепт смачної домашньої локшини
Домашні страви це не лише корисно, але й дуже смачно. Рецепт цієї локшини простий і доступний кожній господині.
Для приготування домашньої локшини вам знадобиться борошно, яйця, сіль та олія. Дуже просто та доступно.
На 120 грамів борошна вам знадобиться:
- 1 яйце;
- пів чайної ложки олії;
- пів чайної ложки солі;
Спосіб приготування:
Насипаємо борошно в миску. По середині робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Додаємо сіль і починаємо замішувати тісто. Спочатку перемішуємо ложкою, а тоді руками. Щоби тісто не липло, змащуємо руки олією.
Вимішувати тісто для локшини треба довгенько — хвилин 5, а краще — 10, бо при вимішуванні в тісті утворюється клейковина, яка дає змогу тонесенько розкачати його, щоб воно при цьому не порвалося. Отже, гарно вимішуємо.
Коли воно стане гладеньким, м'яким та приємним, еластичним та не липким — тоді досить.
Загортаємо тісто у пакетик та кладемо відпочити у теплому місці на 20 хвилин.
Тісто настоялось й час розкачувати його. Пласт розкачаний має бути тоненько, щоб візерунок скатертини було видно. Залишаємо його на столі на хвилин 10, хай трошки підсушиться.
Далі згортаємо тісто нещільним рулетиком та нарізаємо смужками 3-4 мм завширшки. Беремо кожен завиванець за один кінчик та струшуємо, щоб розгорнувся у довгу вузьку смужку — це і є наша локшина. Розсипаємо локшину на столі чи на дощечці, притрушеній борошном — щоб смужки тіста не злипалися між собою. Готово!
Варити локшину потрібно у підсоленій киплячій воді 2-3 хвилини.
На 120 грамів борошна вам знадобиться:
- 1 яйце;
- пів чайної ложки олії;
- пів чайної ложки солі;
Спосіб приготування:
Насипаємо борошно в миску. По середині робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Додаємо сіль і починаємо замішувати тісто. Спочатку перемішуємо ложкою, а тоді руками. Щоби тісто не липло, змащуємо руки олією.
Вимішувати тісто для локшини треба довгенько — хвилин 5, а краще — 10, бо при вимішуванні в тісті утворюється клейковина, яка дає змогу тонесенько розкачати його, щоб воно при цьому не порвалося. Отже, гарно вимішуємо.
Коли воно стане гладеньким, м'яким та приємним, еластичним та не липким — тоді досить.
Загортаємо тісто у пакетик та кладемо відпочити у теплому місці на 20 хвилин.
Тісто настоялось й час розкачувати його. Пласт розкачаний має бути тоненько, щоб візерунок скатертини було видно. Залишаємо його на столі на хвилин 10, хай трошки підсушиться.
Далі згортаємо тісто нещільним рулетиком та нарізаємо смужками 3-4 мм завширшки. Беремо кожен завиванець за один кінчик та струшуємо, щоб розгорнувся у довгу вузьку смужку — це і є наша локшина. Розсипаємо локшину на столі чи на дощечці, притрушеній борошном — щоб смужки тіста не злипалися між собою. Готово!
Варити локшину потрібно у підсоленій киплячій воді 2-3 хвилини.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.UAПереглядів: 1923смачний бульйон, вермішель, яєчна локшина, домашня локшина, споживач
Інші статті рубрики:
Пиріг до чаю: готуємо простий смаколик прямо на сковорідці
Яблучний пиріг на сковороді — це ніжний та простий десерт на повсякдень. Його особливість у тому, що вам не знадобиться багато часу та навіть духовка.
переглядів: 793
Чому не можна мити волосся по всій довжині: поради трихолога
Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 125
Коротке передбачення-підказка на четвер
Підказки, які допоможуть зробити сьогоднішній день хорошим.
переглядів: 170
12 вересня: свята, іменинники, заборони та прикмети
Сьогодні у світі відзначають День відеоігор, а за релігійним календарем вшановують пам'ять святителя Олександра.
переглядів: 368
Як підживити полуницю восени: ефективні методи
Осінню час подбати про майбутній врожай. Почастуйте полуницю добривами і наступного року матиме рясний цвіт і гарні ягоди.
переглядів: 722