Ми у Facebook
01.04.2023, 15:50

Топ-4 способи незвично пофарбувати яйця до Пасхи

Цього року я зупинилася на натуральному фарбнику – червоній капусті. Але зібрала в цій статті всі способи фарбування яєць, які використовувала в останні роки.:
Яйця фарбовані червоною капустою

- відварені яйця (курячі, перепелині)
- Червона капуста - половина качна
- оцет - 1-2 ст.л

У каструлю нарізаємо капусту, заливаємо водою. Варимо 10 хвилин до її м'якості. Вимикаємо та додаємо оцет. Кладемо в гарячий відвар яйця, залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури, потім забираємо в холод. Інтенсивність фарбування залежить від того, скільки яйця будуть у відварі. Спочатку кладемо курячі, через години 2-3 перепелині. Залишаємо стояти на ніч, якщо бажаєте насичений колір. За кілька годин будуть блакитними. КОЛІР і малюнок від капусти мені сподобався більше, ніж від каркаде.

Яйця пофарбовані лаком

- контейнер із теплою водою
- лак для нігтів
- відварені яйця

У контейнер з водою додаєте краплю / пару крапель лаку, зубочисткою або дерев'яною паличкою можна зробити розлучення (візерунки) і вмочувати сухе яйце (одягніть рукавички, інакше всі руки будуть в лаку). На кожне яйце – нова порція лаку у контейнер.

Яйця з декором з паперових серветок.

- паперові серветки для малюнків (взяла ті, що були в хаті).
- відварені яйця

Відокремлюється нижній шар. Вистригати картинку. Берете харчовий клей або відокремлений яєчний білок (замінює клей). Прикладаєте малюнок на яйце та зверху промазуєте клеєм. Дуже легко виходить та швидко робиться, можна з дітьми зробити!

Сині яйця - замочила в чай каркаде.

- чай каркаде – 2 ст. л.
- вода - 500 мл
- оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- відварені яйця

У каструлю насипати пелюстки каркаде, залити їх водою та поставити на вогонь. Довести чай до кипіння та зняти з вогню. У остиглий чай додати оцет. Яйця залити чайним розчином. За час перевернути. Частину яєць можна вийняти через 2 години, решту залишити ще для більш інтенсивного фарбування. Після фарбування яйця викласти на серветки та обсушити, потім змастити олією.





На правах реклами