Ми у Facebook
06.04.2023, 10:46

Рецепт великоднього баранчика - незамінного символу свята у католиків

У неділю, 9 квітня, за григоріанським календарем Великдень. Як у народі кажуть, католицька паска.
Неодмінним елементом цього свята є великодній баранчик. Саме він є символом тіла Ісуса Христа.

Класичний рецепт пасхального баранчика з пісочного тіста, посипаного цукровою пудрою.



Інгредієнти:
• 3 яйця
• 1 жовток
• 125 г цукру
• 2 чайні ложки ванільного цукру
• 75 г вершкового масла
• 25 г картопляного крохмалю
• 125 г пшеничного борошна
• цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

1. Масло розтопити. Охолодити
2. Поставте деко на найнижчу решітку в духовці. Розігрійте духовку до 180°C.
3. Збийти яйця, жовток, цукор і ванільний цукор до пишної маси.
4. В окремій мисці змішайте борошно та крохмаль. Просійте борошно в яєчну суміш, обережно перемішайте.
5. Повільно додайте розтоплене масло, помішуючи.
6. Форму для баранця (об'ємом 0,7 л) змастіть маслом або маргарином. Наповніть форму тістом. (Не заповнюйте до країв. Під час випічки тісто розшириться. Якщо яйця великі, то тіста може бути забагато. З решти можна зробити, наприклад, кекси )
7. Запікайте баранця в розігрітій духовці приблизно 30-35 хвилин. Якщо тісто занадто швидко підрум’янюється, накрийте його алюмінієвою фольгою.
8. Залиште баранця у формі, поки вона не охолоне.
9. Обережно вийміть баранця з форми та посипте цукровою пудрою.







На правах реклами