08.04.2023, 08:50
Сирна пасочка без дріжджів: рецепт
Паска готується дуже легко та головне швидко! Виходить дуже ніжна та волога усередині, обов'язково приготуйте!
Інгредієнти:
⠀
Сир - 300 гр
Яйця - 3 шт
Вершкове масло - 90 гр
Цукор -170 гр
Сіль щіпка
Борошно пшеничне - -/+200 гр
Розпушувач 12 гр (1 пакетик)
Родзинки/цукати/сухофрукти - 100-130 гр
⠀
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Сухофрукти промити та замочити у гарячій воді, потім добре обсушити.
⠀
1. Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером до однорідності.
2. Яйця збиваємо з цукром, щіпкою солі та ваніліном до пишної білої піни.
3. Додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло, сир - все перемішуємо.
4. Частками просіюємо борошно з розпушувачем. Виходить тісто густе, консистенцію дивіться на відео.
5. Додаємо сухофрукти будь-які на ваш смак.
6. Форми змащуємо маслом, викладаємо тісто на 2/3, тк тісто буде підніматися, сухофрукти утоплюємо глибше, щоб вони не підгоріли.
7. Верхівки майбутніх пасок розрівнюємо і змащуємо олією.
8. Забираємо в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо сухою шпажкою, вона має виходити сухою. Якщо верхівка вже підгоряє, а всередині досі сира, накриваємо верх пергаментом або фольгою.
9. Охолілі паски покриваємо глазур'ю, прикрашаємо та насолоджуємось
⠀
ДЛЯ ГЛАЗУРІ (на 2 паски):
⠀
Цукрова пудра 100+2 ст.л води
Желатин 0,5 ч.л. (3-4гр) + Вода 1 ст.л.
сік лимона 0,5 ч.л
⠀
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо до набухання. Окремо з'єднуємо 100 Гр цукрової пудри та 2 ст.л води та лимонний сік - перемішуючи доводимо до кипіння та до розчинення цукру. Забираємо сироп з вогню і додаємо набряклий желатин - перемішуємо. Збиваємо міксером до повітряної білої маси. Відразу ж прикрашаємо охололі паски. Така глазур не тріскається, не кришиться і чудово виглядає на паски! До речі, за бажанням можна додати барвник.
⠀
Смачного!
⠀
Сир - 300 гр
Яйця - 3 шт
Вершкове масло - 90 гр
Цукор -170 гр
Сіль щіпка
Борошно пшеничне - -/+200 гр
Розпушувач 12 гр (1 пакетик)
Родзинки/цукати/сухофрукти - 100-130 гр
⠀
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Сухофрукти промити та замочити у гарячій воді, потім добре обсушити.
⠀
1. Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером до однорідності.
2. Яйця збиваємо з цукром, щіпкою солі та ваніліном до пишної білої піни.
3. Додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло, сир - все перемішуємо.
4. Частками просіюємо борошно з розпушувачем. Виходить тісто густе, консистенцію дивіться на відео.
5. Додаємо сухофрукти будь-які на ваш смак.
6. Форми змащуємо маслом, викладаємо тісто на 2/3, тк тісто буде підніматися, сухофрукти утоплюємо глибше, щоб вони не підгоріли.
7. Верхівки майбутніх пасок розрівнюємо і змащуємо олією.
8. Забираємо в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо сухою шпажкою, вона має виходити сухою. Якщо верхівка вже підгоряє, а всередині досі сира, накриваємо верх пергаментом або фольгою.
9. Охолілі паски покриваємо глазур'ю, прикрашаємо та насолоджуємось
⠀
ДЛЯ ГЛАЗУРІ (на 2 паски):
⠀
Цукрова пудра 100+2 ст.л води
Желатин 0,5 ч.л. (3-4гр) + Вода 1 ст.л.
сік лимона 0,5 ч.л
⠀
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо до набухання. Окремо з'єднуємо 100 Гр цукрової пудри та 2 ст.л води та лимонний сік - перемішуючи доводимо до кипіння та до розчинення цукру. Забираємо сироп з вогню і додаємо набряклий желатин - перемішуємо. Збиваємо міксером до повітряної білої маси. Відразу ж прикрашаємо охололі паски. Така глазур не тріскається, не кришиться і чудово виглядає на паски! До речі, за бажанням можна додати барвник.
⠀
Смачного!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1066Інші статті рубрики:
Українські культурні цінності на Рівненщині берегтиме ЮНЕСКО
Україна продовжує захищати не лише власну державність, але й власну культуру.
переглядів: 137
Які свята відзначають саме сьогодні
13 грудня у світі відзначають одразу два цікаві свята — День різдвяного светра та Міжнародний день скрипки.
переглядів: 169
Сьогодні у Рівному відкриють меморіальну дошку полеглому Захиснику
Завтра о 8:50, на фасаді Квасилівського ліцею, відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Ігорю Меткому.
переглядів: 242
Як зрозуміти погоду на січень за прикметами 13 грудня
Сьогодні, 13 грудня, відзначають День різдвяного светра. У цей день віряни вшановують пам'ять святих мучеників Євстратія, Євгенія, Авксентія, Мардарія та Ореста. До Нового року залишається 18 днів.
переглядів: 169