Ми у Facebook
08.04.2023, 08:50

Сирна пасочка без дріжджів: рецепт

Паска готується дуже легко та головне швидко! Виходить дуже ніжна та волога усередині, обов'язково приготуйте!
Інгредієнти:

Сир - 300 гр
Яйця - 3 шт
Вершкове масло - 90 гр
Цукор -170 гр
Сіль щіпка
Борошно пшеничне - -/+200 гр
Розпушувач 12 гр (1 пакетик)
Родзинки/цукати/сухофрукти - 100-130 гр

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Сухофрукти промити та замочити у гарячій воді, потім добре обсушити.

1. Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером до однорідності.
2. Яйця збиваємо з цукром, щіпкою солі та ваніліном до пишної білої піни.
3. Додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло, сир - все перемішуємо.
4. Частками просіюємо борошно з розпушувачем. Виходить тісто густе, консистенцію дивіться на відео.
5. Додаємо сухофрукти будь-які на ваш смак.
6. Форми змащуємо маслом, викладаємо тісто на 2/3, тк тісто буде підніматися, сухофрукти утоплюємо глибше, щоб вони не підгоріли.
7. Верхівки майбутніх пасок розрівнюємо і змащуємо олією.
8. Забираємо в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо сухою шпажкою, вона має виходити сухою. Якщо верхівка вже підгоряє, а всередині досі сира, накриваємо верх пергаментом або фольгою.
9. Охолілі паски покриваємо глазур'ю, прикрашаємо та насолоджуємось

ДЛЯ ГЛАЗУРІ (на 2 паски):

Цукрова пудра 100+2 ст.л води
Желатин 0,5 ч.л. (3-4гр) + Вода 1 ст.л.
сік лимона 0,5 ч.л

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо до набухання. Окремо з'єднуємо 100 Гр цукрової пудри та 2 ст.л води та лимонний сік - перемішуючи доводимо до кипіння та до розчинення цукру. Забираємо сироп з вогню і додаємо набряклий желатин - перемішуємо. Збиваємо міксером до повітряної білої маси. Відразу ж прикрашаємо охололі паски. Така глазур не тріскається, не кришиться і чудово виглядає на паски! До речі, за бажанням можна додати барвник.

Смачного!





На правах реклами