Ми у Facebook
11.04.2023, 13:18

У Волинській області заборонили діяльність московських церков

11 квітня відбулося засідання сесії Волинської обласної ради, під час якого депутати звернулися до вірян Української православної церкви з проханням зректися Московського патріархату.
Волинські депутати на позачерговій сесії облради розглянули проєкт рішення про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області.

"За" заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області проголосувало 54 народних обранці.

Депутат Юрій Поліщук під час виступу із трибуни зазначив, що УПЦ (МП) не засудила російську агресію в Україні та злочини московських окупантів впродовж війни, а самі представники УПЦ МП співпрацюють із ворогом. Він також нагадав, що більшість із них мають російські паспорти.

За словами депутата Анатолія Вітіва, не варто забувати, що Зимненський монастир перебуває у безпосередньому підпорядкуванні єпископа РПЦ патріарха Кирила.

Тож Волинська обласна рада прийняла об'єднане рішення:

1. Звернутися до Президента України визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.
2. Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.
3. Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією «Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Депутати звернулися також до вірян, які відвідую церкви УПЦ (МП) з проханням розірвати усі зв'язки з цим патріархатом.

«Наш заклик до тих вірян УПЦ МП, хто ще не насмілився чи вагається. Цей час настав! Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології сьогодні – це уберегти наших дітей від рабства і меншовартості завтра. Звільнитися від упередженості та розбрату зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі. Українці! Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли з благословення московської церкви позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають наших дітей, а домівки рівняють із землею?! Полишайте осередки вселенського зла, ставайте на бік правди.

Ми закликаємо вірян УПЦ МП на Волині розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і, нарешті, домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви. Це можливо зробити лише разом, в духовній єдності всього українського народу»,

- йдеться у тексті звернення.

Сьогодні, 11 квітня, за заборону УПЦ МП проголосували також депутати Луцької районної ради.





На правах реклами