Ми у Facebook
21.05.2023, 16:08

«Верес» добряче огризнувся «Шахтареві»

nkveres.com

Рівненська команда «Верес» продовжує свій шлях у чемпіонаті VBET – ліги. У двадцять сьомому турі «Верес» зустрівся на полі із донецьким «Шахтарем». Гірники повернулися на рівненський стадіон майже після 30 річної перерви – перед цим «Шахтар» змагався на нашому «Авангарді» у сезоні 1994-1995 року.
Як повідомляє пресслужба НК «Верес», за усю історію рівненського клубу перемогти «Шахтар» вдалося тільки раз – у матчі Вищої ліги чемпіонату України у сезоні 1993 – 1994. Три десятиліття тому – 19 вересня 1993 року у Рівному, на тому ж стадіоні «Авангард», рівняни всуху обіграли донеччан з рахунком 2:0. Тоді гостям забили голи Денис ФІЛІМОНОВ (з пенальті) та Олександр ПАЛЯНИЦЯ.

І, як показав нинішній матч, рівняни і цього разу були налаштовані рішуче й цілком по-бойовому. Першу атаку, хай і невдало, рівненські футболісти спробували провести, коли завершувалася перша хвилина матчу. Пізніше рівненська команда створила ще один небезпечний момент – Геннадій ПАСІЧ пробив по воротам, але м’яч пролетів вище воріт й суддя до того ж зафіксував положення поза грою. Шахтар із відповіддю не зволікав. 11 номер гірників Олександр ЗУБКОВ перемістившись в центр, прибрав захисника Романа ГАГУНА й завдав удару по воротам «Вереса». Ситуацію врятував захисник Олександр МАТКОБОЖИК, який заблокував удар. Але ЗУБКОВ на підборі таки пробив по воротам рівнян і змінив рахунок на табло – 1:0.

Гірники знов отримали шанс подвоїти рахунок, адже наша команда отримала пенальті через гру рукою Василя КУРКА у своєму штрафному після прострілу гірника Гіоргі ГОЧОЛЕІШВІЛІ. Коли суперники готувалися пробити пенальті на мить здалося, що ворота рівнян могло врятувати тільки чудо. Але воно не знадобилося, адже від нової невдачі команду врятувала майстерність воротаря Богдана КОГУТА, якого не пробив шахтарівець Данило СІКАН.

Рівняни довго у боргу не залишалися. Анатолій ТРУБІН у стибку перевів на кутовий удар Андрія БЛІЗНІЧЕНКА. Кутовий справа завершився скидкою від Семена ВОВЧЕНКА й Владислав ШАРАЙ потужним ударом спрямував м’яч у сітку воріт «Шахтаря» - 1:1!

Рівняни старанно утримували нічийний рахунок. Однак, «Шахтар» таки зміг установити свою перевагу. Микола МАТВІЙЄНКО ударом головою з лінії воротарського замкнув навіс Ярослава РАКИЦЬКОГО з лівого флангу – 2:1.

Ці цифри на табло залишалися незмінними уже до кінця поєдинку.

Проте варто відзначити, що попри маститість суперника, рівненський «Верес» зумів чинити майстерний опір, змусивши добряче понервувати суперника.

Тож ця перемога для «Шахтаря» не стала легким трофеєм!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ