Ми у Facebook
22.05.2023, 09:00

ВСТУП 2023: В університетах Рівненщини з'явились нові спеціальності

У 2023 році в закладах освіти області з’явилися нові спеціальності, пов’язані, зокрема, з ІТ та реабілітацією.
- Національний університет водного господарства та природокористування почне набирати студентів, які вивчатимуть кібербезпеку та захист інформації, прикладну механіку, інформаційні системи і технології, менеджмент соціокультурної діяльності. Також у закладі продовжують готувати фізкультурно-спортивних реабілітологів та психологів.

- Національний університет «Острозька академія» вчитиме на прикладних лінгвістів, культурологів та ІТ спеціалістів.

- Рівненський державний гуманітарний університет відкрив спеціальності, пов’язані із образотворчим мистецтвом, фізикою, терапією та реабілітацією.

- Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка С.Дем’янчука набиратиме студентів на освітні програми з піару та реклами.

- У релокованому Луганському державному медичному університеті найпопулярнішою спеціальністю лишається стоматологія. А Рівненська медична академія отримала ліцензію на ступінь «магістра», а відтак тепер готуватиме фармацевтів, терапевтів та реабілітологів.

Крім того, заклади фахової передвищої та професійної освіти Рівненщини теж трансформуються за вимогами часу.

- Так, коледж НУБІП має такі нові спеціальності: хімічні технології та інженерія, автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка, страхування.

- В закладах професійної освіти оновили програми з деревообробки, а також відкрили професію «каркасне будівництво». Окрім того, в училищах можна пройти короткострокові курси перекваліфікації. Так, за 2 дні можна отримати сертифікат муляра, пічника, кравця, рихтувальника кузовів. А за місяць – пекаря, столяра, монтажника.





На правах реклами