Ми у Facebook
11.04.2023, 08:03

Спрощені правила ввезення домашніх тварин до Польщі більше не діють для українців

Польща скасувала спрощене ввезення домашніх тварин з України. З 27 березня 2023 року для українських власників котів і собак, які перетинають кордон з цією країною, діють загальні умови ввезення тварин, чинні на території ЄС.
Відтепер ввезення тварин мають відповідати загальним критеріям законодавства Євросоюзу.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Тепер для ввезення до Польщі тварина повинна мати:


- вживлений мікрочіп для її ідентифікації із 15-значним цифровим кодом. Це може також бути чітке для прочитання спеціальне татуювання, нанесене до 03.07.2011 року.
Процедуру чіпування можна виконати як в державній, так і в приватній ветеринарній клініці.

- щеплення проти сказу, зроблене не раніше, ніж за 21 день до перетину кордону.

- результати проведеного серологічного дослідження на визначення титру антитіл до сказу (ця проба береться не раніше, ніж через 30 днів після вакцинації).

- ветеринарний паспорт європейського зразка, де, крім даних про щеплення проти сказу, повинні бути вписані дані про комплексну вакцинацію від інфекційних захворювань собак та кішок.

- сертифікат здоров'я, який разово видається у державних ветеринарних установах і засвідчує, що тварина є абсолютно здоровою.

- письмову декларацію про те, що ввезення тварини не є комерційним.

У польській ветеринарній інспекції зазначили:

У довідці про стан здоров'я український офіційний ветеринарний лікар повинен перекреслити відповідне засвідчення щодо 90-денного періоду очікування, поставивши на полях свій підпис та печатку з іменем. До довідки про стан здоров'я обов'язково додається документація про проходження обстеження.

Також, польські служби звертають увагу, що в ЄС діють окремі правила для ввезення птахів, кроликів та інших тварин.

Нагадаємо, раніше українцям дозволялося перетнути кордон з Польщею зі своїми улюбленцями (собаками, котами і тхорами) із мінімальним пакетом документів: чипом, щепленням проти сказу та ветеринарним паспортом європейського зразка.






На правах реклами