Варення з бузку: готуємо ароматне, смачне та дуже корисне варення
Варення можна використовувати для чаю, млинців і пончиків. Неодмінно вийде цікава і смачна варіація традиційного варення. Тільки уявіть собі зимовий ранок, а на столі гарячі тости і бузковий джем, який розносить свій чудовий аромат по всьому дому...
Не варто чекати і потрібно відразу братися за роботу, тим більше, що сезон бузку в розпалі, а це значить, що настав ідеальний час для приготування цієї страви.
Що потрібно для приготування варення з бузку?
Інгредієнти
Для приготування 5 маленьких баночок бузкового варення нам знадобиться:
• 4 склянки квіток бузку
• 3 склянки гарячої води
• сік 1 апельсина або грейпфрута
• 1,5 склянки цукру
• 2,5 чайної ложки пектину
Ви також можете додати ваніль, корицю або будь-який з ваших улюблених ароматизаторів на ваш смак. Насправді все залежить від нашої творчості та смакових і нюхових уподобань.
Слойки зі спаржею та беконом: смачний весняний рецепт
Як приготувати варення з бузку?
Приготування
1. Спочатку відокремте квіти від гілочок і листя
2. Помістіть квіти в горщик або іншу ємність, яку можна накрити, залийте гарячою водою і залиште мінімум на 12 годин.
3. Після цього злийте квіти і кип’ятіть отриманий сік близько 30 хвилин разом з іншими інгредієнтами.
Без яєць, дріжджів та молока: готуємо смажені пиріжки для всієї сім’ї
4. Варіння на повільному вогні загусне наше варення. На цьому етапі ви можете додати в варення попередньо відціджені квіти (або вибрати зовсім свіжі), оскільки вони цілком придатні в їжу.
5. Ще гарячу суміш розливаємо по стерилізованим банкам, щільно закриваємо і перевертаємо догори дном до повного охолодження.
Смачного!
Банани на грилі: рецепт смачного десерту за лічені хвилини

бузок, варення, рецепт, імуностимулятор, ароматне варення, заготовки на зиму, варення до млинців
Що робити, якщо розсада томатів чорніє та падає: поради проти чорної ніжки

Чорна ніжка — грибкове захворювання, яке вражає кореневу шийку молодих рослин. Стебло темніє, стоншується і загниває, розсада падає й гине.
переглядів: 126
Що додати в тісто, щоб паска була жовта: перевірені лайфхаки

Ароматна, м’яка, пухка — саме такою має бути ідеальна великодня паска. Але є ще один важливий критерій — колір. Багато господинь мріють про насичено жовту паску, як із бабусиної печі, але сучасні яйця часто не дають такого ефекту.
переглядів: 155
Ціни на Рівненщині: що найбільше подорожчало за перший місяць весни

На споживчому ринку області у березні 2025 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.
переглядів: 212
Які квіти саджати на могилі: красиві та невибагливі варіанти

Догляд за могилою — це не лише прояв пам’яті, а й спосіб виразити любов та повагу до померлого. Одним із важливих елементів впорядкування місця поховання є висадка квітів та рослин.
переглядів: 777
Сюрприз із доставкою: як дарувати емоції через квіти
Квіти давно стали універсальним способом висловлення почуттів. Їх дарують не лише з нагоди, а й тоді, коли хочеться підтримати, вибачитися або просто нагадати про себе.
переглядів: 163