Ми у Facebook
09.06.2023, 15:53

Пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" заблокували польські фермери: черга вантажівок зростає

Фото ілюстративне

В п'ятницю, 9 червня, польські фермери розпочали нову акцію протесту на дорозі до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську.
Дорожньо-інформаційний пункт Люблінського відділення GDDKiA повідомив, що національна дорога №12 в Окопах, яка веде до прикордонного переходу в Дорогуську, була перекрита через протест фермерів.

У пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України повідомили, що оформлення вантажних автомобілів, що прямують з України, тимчасово призупинено.

Пропускають лише транспортні засоби, що везуть гуманітарні та небезпечні вантажі.

Поліція Польщі повідомила, що у разі великої черги автомобілі будуть перенаправлені на інші пункти перетину кордону.

Організатори протесту заявили, що акція триватиме до опівночі понеділка, 13 червня.

Речник Палати податкової адміністрації у Любліні, Міхал Дерус, повідомив, що в п'ятницю вранці близько 320 вантажівок чекали в 9-годинній черзі для виїзду з Польщі до України в Дорогуську.

За даними української сторони, в електронній черзі транспортних засобів, які очікують на в'їзд до Польщі, зареєстровано 3185 вантажівок. За останні 12 годин у Дорогуську було відправлено 673 автомобілі, як повідомили з обох сторін.

"Ми закликаємо водіїв вантажних транспортних засобів врахувати цю інформацію при плануванні поїздок через пункт пропуску “Ягодин-Дорогуськ”,

– звертаються до водії у прикордонслужбі України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ