Ми у Facebook
12.06.2023, 10:42

ФОТО: Швидка вода наробила лиха на Львівщині

На Львівщині сильні дощі спричинили лихо. Гірські річки вийшли з берегів та наробили біди людям - підтоплені будинки й поля, зруйновані переправи...
Ситуація в Східницькій та Сколівській громадах Львівської області станом на ранок 12 червня, за даними ДСНС Львівщини:

В сел. Східниця Дрогобицького району внаслідок сильного зливового дощу та стікання гірських вод сталося розтікання річки Східничанка з подальшим затопленням. Станом на 09:00 12 червня залишаються частково підтопленими територія 3 вулиць.

З домогосподарств, здійснено відкачування води з 16 житлових будинків, залишаються частково підтопленими підвальні приміщення у 13 житлових будинках. Пошкоджені 5 місцевих мостів, 6 автомобілів було вивільнено рятувальниками, 1 автомобіль залишається частково заблокованим.

Рятувальниками надана допомога 46 особам (з них 8 дітей), надано допомогу у транспортуванні 2 осіб.

Також внаслідок сильного зливового дощу сполученням «Східниця - Урич – Верхнє Синьовидне» на підїзді до с. Урич розмито автомобільну дорогу та частково розмито міст через річку Уричанка.

З місця проведення чемпіонату України зі спортивного гірського туризму «Заповідник Тустань» Славською пошуковою-рятувальною групою переправлено 81 людину (з них 52 дитини) та здійснено їх перевезення до залізничних станцій Дрогобич та Стрий 33 осіб (з них 22 дітей). В Народному домі с. Урич розміщено 27 людей з них 22 дітей.

2 Спецальний центр швидкого реагування ДСНС України евакуювали 43 особи з с. Урич. Також проводились роботи по розрізанню дерева, яке перегородило дорогу та заблокувало рух туристичного автобуса.








10 червня о 18:01 в сел. Східниця Дрогобицького району внаслідок ускладнення погодних умов (сильних дощів та стікання гірських вод) сталось розтікання річки Східничанка та відбулося підтоплення 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, пошкоджено 5 місцевих мостів, затоплено 15 автомобілів.

Підрозділами ДСНС з підтоплених територій врятовано 45 осіб (з них 8 дітей), надано допомогу у транспортуванні 1 особи.

Проведено відкачку води з 16 домогосподарств (12 куб.м.).





До робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха залучалось від ДСНС 91 особа та 18 одиниць спецтехніки у тому числі 2 снігоболотоходи «Богун» та 10 плавзасобів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ