Ми у Facebook
24.06.2023, 15:50

Що можна приготувати із чорноплідної горобини?

Сьогодні розповімо, що можна зробити із цієї суперкорисної ягоди!
Збережіть рецепти собі і обов'язково спробуйте!

Заморожування або сушіння ягід
Збираємо свіжі ягоди; перебираємо; видаляємо плодоніжки та гілочки; розфасовуємо по пакетах і відправляємо в морозилку.
Або розсипаємо ягоди на ґрати в сушарці та добу сушимо при температурі +60...+65°C.

Компот із чорноплідної горобини та малини
Ягоди беремо у пропорції 1:2. Сироп готуємо із розрахунку 350-450 г цукру на 1 л води.

Ягоди перебираємо, очищаємо та промиваємо. Горобину бланшируємо 1-2 хвилини в окропі і остудити в холодній воді. Укладаємо ягоди шарами в підготовлені банки, заливаємо сиропом, що кипить, стерилізуємо і закочуємо.

Сік
Очищені ягоди пропускаємо через м'ясорубку. Нагріваємо отриману масу та тримаємо 10-15 хвилин при температурі +60...+70°C. Додаємо води (3/4 склянки на кілограм маси), перемішуємо та віджимаємо сік.
Потім проціджуємо через кілька шарів марлі, нагріваємо до +75...+80°C і ще раз проціджуємо. Знову доводимо до кипіння, варимо 2-4 хвилини та розливаємо у підготовлені банки. Стерилізуємо при +85 ° C і закочуємо.

Настойка на горобині
Наповнюємо трилітрову банку очищеними ягодами, додаємо цукор до смаку і заливаємо горілкою ягоди так, щоб вони були повністю покриті (приблизно 1,5 л). Банку закриваємо, добре струшуємо і ставимо в темне місце на місяць. Потім просто проціджуємо настоянку.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини