Ми у Facebook
09.07.2023, 15:00

І малину, й вишню, й полуницю: Як заморожувати ягоди, щоб були як свіжі

Коли ціни на сезонні ягоди знижуються, саме час робити заготівлю на зиму. Як правильно заморозити улюблені ягідки, щоб смакувати вітаміни всю зиму?
Будь які овочі, фрукти та ягоди заготовлені у сезоннну пору будуть смакувати найліпше й міститимуть максимум вітамінів. Та потрібно знати правила заморозки, щоб вони не втратили свої корисні властивості при зберіганні.

В етері Українського Радіо експерка Світлана Фус розповіла, що заморожені ягоди зберігають у собі аскорбінову кислоту, антиоксиданти та інші вітаміни:

"Це як вітамінна пігулка. Є деякі види ягід, які ми повинні добре помити і висушити. Їх потрібно викласти на серветку або рушник для того, щоб зібрати зайву вологу й аби не було кристалізації води, коли ми заморожуємо. Ми розкладаємо все на одну поличку морозильної камери, даємо цьому замерзнути, аби ягоди не перетворилося в окремі кульки й потім збираємо це в посудину або пакет. Важливо, щоб ягоди заморозилось рівним шаром і всі були окремо одна від одної", — зауважила дієтологиня.

До слова, заморожувати слід при температурі -20 ° С, зберігати – при -18 ° С. Середній час заморозки зазвичай – 1,5-2 години.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ