Ми у Facebook
04.07.2023, 17:26

На українсько-польському кордоні планують обладнати пункт пришвидшеного огляду вантажівок

Польща ініціює створення на кордоні з Україною експериментального контрольно-пропускного пункту, де польські та українські митники і прикордонники здійснюватимуть одночасно перевірку вантажівок.
У такий спосіб планують зменшити час очікування на кордоні та поліпшити ефективність митного контролю.

Про плани Польщі 4 липня повідомив член правління Польського агентства інвестицій і торгівлі (ПАІТ) Гжегож Осташ під час конференції, присвяченій питанням розвитку транспортного сполучення між Україною та Польщею.

Водій рейсового автобуса намагався провезти через польсько-український кордон контрабанду дорогої техніки

Згідно з повідомленням прес-служби агентства, після повномасштабного вторгнення Польща стала важливим центром поставок вантажів до України. З метою підвищення пропускної здатності пунктів пропуску, польська влада пропонує запровадити експериментальний контрольно-пропускний пункт (КПП), на якому польські та українські прикордонники спільно будуть проводити перевірку вантажівок.

За словами Гжегожа Осташа, на сьогодні в Україні діють 870 польських компаній, які займаються бізнесом. Він також зазначив, що Польща проявляє зацікавленість у подальшому розвитку співпраці з українськими підприємствами.

Українці, що постраждали від війни, можуть отримати лікування за кордоном: як це зробити?

«Ми збираємо пропозиції та зауваження від польського бізнесу стосовно того, як можна було б спростити ведення бізнесу в Україні. Всі пропозиції українській владі передасть урядова уповноважена з питань розвитку польсько-українського співробітництва Ядвіга Емілевич», – розповів Гжегож Осташ.

Польське агентство інвестицій і торгівлі (ПАІТ) розробило реєстр польських компаній, які виражають намір увійти на український ринок і приймати участь у програмах з відновлення країни. За останніми даними, понад 2500 польських підприємств та організацій виявили зацікавленість у співпраці з українським бізнесом.

Польща закриває свій кордон для вантажівок з білоруськими та російськими номерами





На правах реклами