Ми у Facebook
29.05.2023, 20:36

Польща закриває свій кордон для вантажівок з білоруськими та російськими номерами

Починаючи з 1 червня буде припинено вантажний рух через польсько-білоруський кордон для вантажівок, тягачів, причепів і автопоїздів, зареєстрованих у Білорусі та Росії. Заборона триватиме до спеціального розпорядження.
У понеділок розпорядження міністра внутрішніх справ та адміністрації було опубліковано в Законодавчому журналі.

Про це повідомило радіо rmf24.pl

Це реакція на рішення Верховного суду Білорусі, прийняте в п'ятницю, яке підтвердило вирок Анджею Почобуту, засудженого до 8 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Українці на кожному кроці: у Польщі майже кожна фірма працевлаштувала наших співгромадян

Починаючи з опівночі 1 червня, набуває чинності постанова, яка залишається дійсною до отримання подальшого повідомлення. Згідно з цією постановою, у пунктах пропуску через державний кордон з Республікою Білорусь вантажний прикордонний рух буде припинено для вантажних автомобілів, тягачів, причепів, включаючи напівпричепи, та автопоїздів, які зареєстровані на території Республіки Білорусь або Російської Федерації.

Рівнянки, які народять дитину у Польщі, зможуть оформити допомогу, не виїжджаючи в Україну

"Ми знаємо, що білоруські компанії готувалися до такої ситуації і реєструють компанії в Польщі. Однак, як каже речник уряду Пьотр Мюллер, компанії, пов’язані з режимами, знаходяться під контролем служб. У польських служб для цього є відповідні інструменти, включно зі списком санкцій, оскільки в цьому списку можуть бути й організації в Польщі,"
- запевняє речник уряду.

Українцям в Польщі варто зважити всі плюси і мінуси: отримавши карту побиту статус УКР буде втрачено





На правах реклами