Равіолі - М’ясні квадратики «Ситний привіт»: найкращий домашній рецепт
Для тіста:
- 2 склянки цільнозерновий борошна;
- 3 домашніх яйця;
- 4 ст. ложки води;
- 20 г оливкової олії;
- сіль за смаком.
Для ситної начиночки:
- 300 г говядинки;
- 100 г шпинату;
- 1 щепоточка меленого мускатного горіха;
- трохи пір’я зеленої цибульки;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
Для поливання:
- 350 г томатів очищених від шкірки;
- 2-3 зубчики часничку;
- 40 г оливкового масла;
- 40 г вершкового масла;
- 1 салатна червона луковичка;
- пучок свіжого базиліка;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
В тему:
Вразить будь-кого: Ідеальний літній салат «Мексиканський»
Грінки з кишенькою: простий рецепт для всієї родини
Етапи приготування равіолі:
1. Змішати борошно з яйцями, додати оливкову олію й замісити тісто руками 10–15 хвилин.
2. Сформувати з тіста 2 кульки середнього розміру, обмотати їх харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1–1,5 години. За цей час тісто настоїться і вийде більш еластичним.
3. Тим часом ми можемо почати робити начинку. Для цього м’ясо і шпинат подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
4. У цю масу додаємо дрібку мускатного порошку і дрібно посічену зелену цибулю, перемішуємо з сіллю і перчиком. Можемо починати приготування равіолі.
Тепер приступаємо до складання равіолі:
5. Тісто дістаньте з холодильника й розкачайте в прямокутник товщиною 3 мм.
6. Викладіть на смужки 1–2 чайні ложки начинки на відстані в 5–6 см один від одного. Зволожуємо вільне місце навколо м’яса водичкою.
7. Скріпіть равіолі та розріжте їх на квадратики. Оформити край можна з допомогою виделки (просто придавлюємо нею краєчки). Залишаємо їх трошки полежати.
Для останнього етапу потрібно готувати ароматний соус.
8. Подрібнюємо цибулю і часник.
9. У глибокому посуді змішуємо вершкове і оливкове масла.
10. Додаємо сюди часниково-цибульну масу і підсмажуємо її на повільному вогні.
11. Томати протираємо через сито і додаємо до каструлі. Все добре перемішуємо, покращуємо смакові якості з допомогою солі і перцю. Кидаємо дрібно нарізаний базилік і варимо до загустіння.
12. Варимо ситні равіолі в підсоленій воді близько 9-10 хвилин.
13. Подавайте ситну італійську страву в гарячому вигляді, полив томатним соусом. Експериментуйте з начинкою й соусами, щоб пробувати нові смаки класичної італійської страви. Смачного!

равіолі із м'ясом, різновид, італійська паста, поради, рецепти, м'ясні равіолі, смачні равіолі, равіолі
У Рівному почнуться курси медіаграмотності

У навчально-тренінговому центрі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки проводиться набір у групу «Комп’ютерна грамотність для літніх людей 60+».
переглядів: 99
Як правильно поливати розсаду томатів: секрети міцної кореневої системи

Полив розсади томатів – це не просто зволоження ґрунту. Від того, наскільки правильно ви це робите, залежить розвиток кореневої системи рослин.
переглядів: 137
Об’єктивність під час війни. Перевір, що ти знаєш — пройди ТЕСТ

Споживати правдиву та перевірену інформацію — це як вмиватися та пити чисту воду щодня. Та наскільки поняття «об'єктивність» є вагомим у вашому житті? Чи задумувалися ви, чи об'єктивно сприймаєте світ, вчинки людей, які поруч, події або інформацію, яку бачите (чуєте) щодня? Перевірте себе.
переглядів: 308
З 1 квітня у водоймах Рівненщини заборонено ловити рибу

З 1 квітня 2025 року в Україні розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби.
переглядів: 305
Понад 10 тисяч КАБів скинув ворог на Україну від початку року

Таку статистику за три місяці оприлюднило Міністерство оборони України.
переглядів: 273