Ми у Facebook
14.07.2023, 17:00

Фінський пиріг з чорницею і сиром: простий рецепт до чаю

Соковиті ягоди, потопаючі в ніжній заливці, хрустка скоринка з пісочного тіста — відмінне частування до чаю.
Інгредієнти:
Борошно — 150 г;
Масло вершкове — 150 г;
Цукор — 100 г;
Яйце — 1 шт.;
Розпушувач — 1 ч. л.
Для начинки:
Чорниця — 500 р.
Для заливки:
Маса сирна нежирна — 100 г;
Натуральний йогурт — 125 мл;
Ванільний цукор — 1 пакетик;
Яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

- В окремій ємності збиваємо розм’якшене масло з цукром, додаємо яйце.
Половину борошна просіваємо, змішуємо з розпушувачем, відправляємо до збитого масла.
- Масу добре перемішуємо, поступово вводимо муку. Замішуємо м’яко тісто.
Форму для бісквіта змащуємо маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і бортикам форми.
- Приготуємо заливку. Змішуємо сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін.
- Інгредієнти збиваємо до однорідності.Заливку виливаємо на тісто.
- Чорницю промиваємо, обсушуємо, викладаємо у форму.
- Запікаємо в духовці (200С) 40 хвилин. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, потім нарізаємо на шматочки.







На правах реклами