Ми у Facebook
25.07.2023, 21:00

Чай з липи: як правильно приготувати і чому він такий корисний

Всі ми ще з дитинства неодноразово чули, що натуральний чай з липи корисний, але мало хто пам'ятає чому. Давайте разом пригадувати, в чому ж унікальність цього напою.
Лікувальні властивості липового чаю:
- Ефективно бореться з простудними захворюваннями. Чай з квіток липи надає відхаркувальну і жарознижуючу дію.
- Липовий чай допоможе впоратися з такими захворюваннями дихальних шляхів, як трахеїт, фарингіт, бронхіт, запалення легенів.
- Чай з липи здатний зміцнити кровоносні судини і попередити розвиток захворювань серцево-судинної системи.
- Чай буде корисний і при захворюваннях нирок, наприклад, при циститі і сечокам'яній хворобі.
- Квітки мають знеболюючий ефект. Чай ефективно заспокоює болі в суглобах і головні болі.
- Напій сприятливо впливає і на систему травлення. Він стимулює процес травлення і активізує виділення жовчі. Липовий чай також рекомендують людям, що страждають від запальних процесів в шлунку.
- Чай має виражену заспокійливу дію, швидко розслабляє, знімає напругу. Напій може бути рекомендований людям, що страждають від безсоння.
- Липу називають «жіночим деревом», бо рослина здатна зміцнити жіноче здоров'я і попередити розвиток багатьох захворювань жіночої статевої системи.

Коли збирати цвіт липи?
Для заварювання використовуються квітки липи, які можна зібрати і заготовити самостійно. Збирати липові квіти слід в червні-липні . Найкраще це робити в першій половині дня і тільки в суху погоду. Ідеальний період для збору квітів липи починається, коли дерево вже зацвіло, але не повністю, звичайно це кінець червня. Пік цвітіння триває всього десять-дванадцять днів.

Як правильно готувати?
- Візьміть 15 грамів заварки і покладіть в будь-яку ємність.
- Залийте заварку склянкою окропу.
- Дайте напою настоятися протягом півгодини.
Липовий чай готовий! Насолоджуйтесь!






На правах реклами