Заборона пальмової олії в Україні: що зміниться для споживачів
Чому забороняють пальмову олію?
Ініціатори законопроєкту про заборону пальмової олії в продуктах харчування посилаються на дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка наголошує на зв’язку між вживанням пальмової олії та ожирінням, а також зростанням кількості хронічних захворювань. До того ж, її виробництво має значний негативний вплив на екологію.
Цю галузь нерідко порівнюють з індустрією тютюну та алкоголю, оскільки обидві мають подібний рівень шкоди для здоров'я та навколишнього середовища. Виробники вкладають значні ресурси в рекламу та лобіювання, намагаючись приховати потенційну шкоду для споживачів.
Які зміни чекають Україну після ухвалення закону
Новий законопроєкт вплине на стандарти якості продуктів харчування та наблизить українське законодавство до європейських норм, особливо у сфері дитячого харчування. Зокрема, плануються такі зміни:
- обмеження рівня трансжирів у продуктах (не більше 2 грамів на 100 грамів загальної кількості жирів);
- заборона використання пальмової олії у традиційній молочній продукції;
- заборона на використання гідрогенізованих жирів, зокрема пальмової олії, у дитячому харчуванні та кондитерських виробах (шоколад, морозиво);
- зобов’язання виробників надавати точну інформацію про вміст трансжирів у продукції для постачання іншим виробникам;
- вимоги до чіткого маркування продукції, що містить пальмову олію.
Документ набуде чинності наступного дня після офіційного оприлюднення, але реальні зміни вступлять у дію через рік.
Прийняття закону про обмеження вмісту пальмової олії дозволить підвищити якість продуктів на ринку та зменшити ризики для здоров’я українців.

споживач, пальмова олія, дитяче харчування, трансжири, небезпечні продукти
Як без шкоди здоров'ю вийти з посту

Поради, що допоможуть свідомо харчуватись і почуватись добре на свята.
переглядів: 165
Як приготувати ідеальну глазур для паски: з маршмелоу, згущенкою або маренгою

Три смачні та незвичайні рецепти глазурі для паски — з маршмелоу, згущеним молоком та на основі швейцарської меренги.
переглядів: 162
Як мінімізувати ризики стейкінгу?

Стейкінг дає змогу власникам певних криптовалют активно брати участь у блокчейн-мережах. Користувачам це вигідно. Насамперед через заробіток винагород і підтримку проєктів, які їм потрібні. Та й загалом стейкінг доступний завдяки відносно простим алгоритмам. Але тут потрібно враховувати можливі ризики та знати, як їх уникнути чи мінімізувати.
переглядів: 167
Що таке ідеальна пара сережок: огляд базових моделей, які підходять усім
У світі прикрас питання універсальності завжди викликає сумніви. Смаки різні, стилі змінюються, а образ формується під впливом десятків чинників. Та все ж існують базові моделі, які залишаються доречними незалежно від трендів чи обставин. Саме про такі сережки — ті, що підходять усім, — йтиметься в цій статті. Ми розглянемо, що саме робить прикрасу «ідеальною», які конструкції вважаються базовими, а також чому іноді одна пара замінює цілу шкатулку. Хочеш знайти саме свої дивись на https://zolotiyvik.ua/ua/sergi/ , асоортимент та якість, яка варта вашої уваги.
переглядів: 54
До програми «Доступні ліки» включили нові препарати

Це лікарські засоби для вагітних та онкохворих.
переглядів: 198