Ми у Facebook
26.07.2023, 15:35

В Україні легалізують медичний канабіс та запровадять суворий контроль

В Україні запровадять суворий контроль за виробництвом та розповсюдженням марихуани медичного призначення.

Про це повідомила народний депутат і одна з авторів законопроєкту про легалізацію медичного канабісу Ольга Стефанишина, пише Еспресо.
"Вимоги будуть досить жорсткі. Ми прописували, що медичний канабіс буде вирощуватися лише у закритому приміщенні, тобто у теплицях. Треба обладнати поміщення, забезпечити штрих-кодування кожного куща, зробити відеоспостереження. Це все прописано у законі. В це треба вкласти великі інвестиції", - зазначила вона.

Покарання за нелегальне використання, вирощування, перепродаж медичного канабісу буде таким же, як і за збут наркотиків. А ліцензія на виробництво коштуватиме, як і на виробництво алкоголю та тютюнових виробів, близько 800 грн.

За словами нардепки, ліцензії, скоріше за все, видаватиме Державна лікарська служба. А на запуск інструменту ліцензій, ймовірно, витрачатимуть кілька місяців.

Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Мета – створити умови для розширення доступу пацієнтів до лікування онкологічних захворювань та ПТСР, отриманих внаслідок війни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ