Ми у Facebook
28.07.2023, 17:36

Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив

Сливова наливка або ж сливовиця - це не що інше, як міцна, дуже солодка і ароматна фруктова наливка. Цей напій легко приготувати в домашніх умовах
Сливовиця - це смачний спосіб швидко зігрітися в зимові дні - варто мати його в домашньому барі. Найкраще для цього напою підходять угорські сливи, сезон яких починається в кінці липня і триває до жовтня. Тому часу на приготування цієї наливки досить багато.

Подивіться, як готується сливова наливка за старим, перевіреним рецептом.

Інгредієнти:
- сливи 1,5 кг
- спирт 1л
- цукор 500 гр

Creme de cassis - рецепт лікеру з чорної смородини з Бургундії

Етапи приготування:

Сливи потрібно помити і видалити кісточки.
Помістіть їх у велику банку і залийте все спиртом. Посудину щільно закрити і поставити в темне приміщення на 4 тижні.

Сироп: через місяць настоянку процідити в чисту ємність, а сливи покласти в банку і засипати цукром. Залиште їх на 3 тижні в темному місці.

Отриманий сироп додайте в настоянку. Все ретельно перемішайти, потім процідіть через марлю і перелийте в декоративну пляшку або графин.

Банани на грилі: рецепт смачного десерту за лічені хвилини

[url]Поради[/url]
З чого готують сливовицю? Угорці завжди добре працюють. Найкраще використовувати дуже стиглі плоди, зібрані в кінці вересня. Виберемо екземпляри без пошкоджень. Червиві або пом'яті сливи зіпсують всю настоянку.
Найкраще смак сливовиці набуває після 2-3 місяців витримки. З часом він стає сильнішим і ароматнішим. Перед подачею його можна трохи розм'якшити, додавши холодної води.

Як зробити сливовицю, щоб вона була прозорою? Варто повторити проціджування настоянки, коли ми помітимо, що на дні пляшки зібрався осад. Рекомендуємо розливати напій через складену в кілька разів марлю, муслінову тканину або тетрапелюшку. Ви також можете використовувати паперові фільтри для кави.
Після вливання сиропу в настоянку сливи не викидайте. Такі фрукти чудово підходять для всіляких тортів і тортів. Ви також можете занурити їх у розтоплений шоколад. У такому вигляді вони точно справлять фурор на вечірках. Пам'ятайте, що цей десерт тільки для дорослих.

З чим пити сливовицю? Традиційно його подають у склянках для настоянки на ніжці. Хоча він має неповторний аромат і підтримує травлення в невеликих кількостях, споживати його потрібно з розумом, адже він дуже сильний – на 1,5 кг плодів міститься стільки ж, скільки на 1 літр спирту. Сливова настоянка також є чудовим доповненням до зігріваючого зимового чаю. Просто налийте в нього ложку спирту. Також до нього варто додати корицю і часточки цитрусових.

Як виготовляється найпростіша сливовиця? Рецепт, який не вимагає великої праці, полягає в тому, що фрукти засипають цукром і дають постояти 3-4 тижні. Потім отриманий сироп з’єднайте зі спиртом. Ми також можемо відразу змішати свіжі фрукти з цукром і алкоголем. Ми залишаємо цю суміш на кілька тижнів, але її потрібно регулярно перемішувати.





На правах реклами