Ми у Facebook
17.07.2023, 16:49

Creme de cassis - рецепт лікеру з чорної смородини з Бургундії

Цей солодкий лікер додають до багатьох відомих коктейлів, таких як Kir Royal, але його також можна пити самостійно, з елегантного келиха на ніжці.
Чудова ідея – використовувати сезонні, літні фрукти. Подивіться, як приготувати польську версію лікеру Creme de cassis. Рецепт дуже простий, хоча і досить трудомісткий.

Інгредієнти:
чорна смородина 1,5 кг
спирту 1,5 л
цукру 1 кг
вода 0,5 л

Молода картопля, запечена з сиром: ідея смачної вечері

Етапи приготування:
1. Сироп: Налийте воду в каструлю і додайте цукор. Доводимо до кипіння. Перемішуємо. Варіть ще 2 хвилини і відставте остигати. Заливаємо спиртом.

2. Чорна смородина: очистити від гілочок, промити і обтерти на ситі або обсушити на рушнику. Перекладіть у велику суху ошпарену банку і залийте сиропом. Закрити кришкою і залишити приблизно на 4 тижні в темному місці (час не входить до класифікації страви). Протягом перших 14 днів час від часу струшуйте банку, щоб перемішати мацерат.

Грибні соуси: рецепти підійдуть до макаронів, рису, картоплі і не тільки

3. Фільтрування: процідіть набір через сито, вистелене кілька разів марлею або мусліновою тканиною, щоб відокремити рідину від фруктів. Розливаємо по пляшках. Щільно закриваємо. Залишаємо ще на місяць. Час дозрівання та освітлення напою не входив до загальної класифікації страви.

4. Crème de cassis: коли осад опуститься на дно пляшок і рідина стане прозорою, ми її знову фільтруємо. Наливка з чорної смородини готова до вживання.

Поради
Crème de cassis подається в келихах на ніжках ємністю 50-60 мл. Найкраще, якщо вони мають форму тюльпана, завдяки чому легше виділяється аромат поданого напою.

Лікер з чорної смородини з Бургундії є інгредієнтом багатьох популярних алкогольних коктейлів. Можна приготувати, наприклад, напій «Кір», який виготовляється на основі білого вина, «Кір Рояль» з шампанським або «Французький мартіні» з горілкою і ананасовим соком.

У сироп можна додати ваніль або цедру лимона, яким заливаємо фрукти. Завдяки цьому домашня наливка чорної смородини придбає незвичайний аромат.
Любителям цих смачних ягід також рекомендуємо влітку заготовити солодку консервацію на зиму, наприклад, компот, сік або варення з чорної смородини. Нагадаємо, що кущі плодоносять у липні та серпні.

Хрусткі млинці з вершковим сиром: ідея швидкого літнього сніданку

Замість цукру ми можемо використовувати інший підсолоджувач. Наприклад, підійде сироп агави або мед.

Фрукти для crème de cassis також можна використовувати для приготування напівсухої Kresy smorodinówka, тобто настоянки чорної смородини. Він трохи менш солодкий, ніж напій, який ми пропонуємо.

Цінителі солодких напоїв можуть задуматися, чим замінити лікер чорної смородини. Адже на його виготовлення йде кілька місяців і не завжди він у нас під рукою. Також малиновий лікер добре підійде до таких напоїв, як французький мартіні.





На правах реклами