Creme de cassis - рецепт лікеру з чорної смородини з Бургундії
Інгредієнти:
чорна смородина 1,5 кг
спирту 1,5 л
цукру 1 кг
вода 0,5 л
Молода картопля, запечена з сиром: ідея смачної вечері
Етапи приготування:
1. Сироп: Налийте воду в каструлю і додайте цукор. Доводимо до кипіння. Перемішуємо. Варіть ще 2 хвилини і відставте остигати. Заливаємо спиртом.
2. Чорна смородина: очистити від гілочок, промити і обтерти на ситі або обсушити на рушнику. Перекладіть у велику суху ошпарену банку і залийте сиропом. Закрити кришкою і залишити приблизно на 4 тижні в темному місці (час не входить до класифікації страви). Протягом перших 14 днів час від часу струшуйте банку, щоб перемішати мацерат.
Грибні соуси: рецепти підійдуть до макаронів, рису, картоплі і не тільки
3. Фільтрування: процідіть набір через сито, вистелене кілька разів марлею або мусліновою тканиною, щоб відокремити рідину від фруктів. Розливаємо по пляшках. Щільно закриваємо. Залишаємо ще на місяць. Час дозрівання та освітлення напою не входив до загальної класифікації страви.
4. Crème de cassis: коли осад опуститься на дно пляшок і рідина стане прозорою, ми її знову фільтруємо. Наливка з чорної смородини готова до вживання.
Поради
Crème de cassis подається в келихах на ніжках ємністю 50-60 мл. Найкраще, якщо вони мають форму тюльпана, завдяки чому легше виділяється аромат поданого напою.
Лікер з чорної смородини з Бургундії є інгредієнтом багатьох популярних алкогольних коктейлів. Можна приготувати, наприклад, напій «Кір», який виготовляється на основі білого вина, «Кір Рояль» з шампанським або «Французький мартіні» з горілкою і ананасовим соком.
У сироп можна додати ваніль або цедру лимона, яким заливаємо фрукти. Завдяки цьому домашня наливка чорної смородини придбає незвичайний аромат.
Любителям цих смачних ягід також рекомендуємо влітку заготовити солодку консервацію на зиму, наприклад, компот, сік або варення з чорної смородини. Нагадаємо, що кущі плодоносять у липні та серпні.
Хрусткі млинці з вершковим сиром: ідея швидкого літнього сніданку
Замість цукру ми можемо використовувати інший підсолоджувач. Наприклад, підійде сироп агави або мед.
Фрукти для crème de cassis також можна використовувати для приготування напівсухої Kresy smorodinówka, тобто настоянки чорної смородини. Він трохи менш солодкий, ніж напій, який ми пропонуємо.
Цінителі солодких напоїв можуть задуматися, чим замінити лікер чорної смородини. Адже на його виготовлення йде кілька місяців і не завжди він у нас під рукою. Також малиновий лікер добре підійде до таких напоїв, як французький мартіні.

наливка з чорної смородини, лікер з смородини, домашній лікер, алкогольні напої, рецепт
Як виростити моркву без проріджування: ефективна техніка посадки

Раніше вважалося, що без проріджування неможливо отримати гарний урожай моркви.
переглядів: 132
Генконсулка Польщі відвідала Рівненщину: що обговорювали?

Рівненщину з робочим візитом відвідала Генеральна консулка Республіки Польща у Луцьку Анна Новаковська. У межах поїздки вона зустрілася з начальником Рівненської ОВА Олександром Ковалем та головою обласної ради Андрієм Караушем. Разом із нею до регіону прибув і консул Кшиштоф Василевскі.
переглядів: 190
Як маломобільним людям отримати юридичну допомогу, не виходячи з дому

Люди, які через стан здоров’я не можуть особисто звернутися до юриста або отримати консультацію телефоном чи онлайн, мають можливість скористатися адресною правничою допомогою.
переглядів: 204
Що приготувати з березового соку: три корисні та смачні рецепти

Березовий сік – це не лише природний еліксир здоров’я, а й чудова основа для приготування різноманітних напоїв та страв. Його корисні властивості допомагають зміцнити імунітет, вивести токсини з організму та наповнити тіло енергією.
переглядів: 183
МВС спростило отримання дозволів на зброю: як оформити документ через Дію

Онлайн-дозволи на зброю тепер не лише в сервісах МВС, а й у застосунку Дія.
переглядів: 207