Ми у Facebook
31.07.2023, 15:11

Солодкі помідори на зиму - рецепт

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Помідори – 3 кг
Вода – 1.5 л
Цукор – 4 ст.л.
Сіль (велика, не йодована) – 1 ст.л.
Молота кориця – 0.5 ч.л.
Гвоздика – 2 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Столовий оцет (9%) – 1.5 ст.л.
Часник - 4 зубчики
Кріп - 5 г
Листя смородини – 5 г
Листя вишні – 5 г
Перець горошком – 4 шт.

Приготування:

1. Промиваємо помідори та зелень, просушуємо. Часник очищаємо.
2. Ставимо стерилізуватися банки та кришки.
3. Зелень та часник укладаємо на дно стерильних банок. Зверху – помідори. Вони повинні лежати щільно в банку, але не повинні стискати один одного, щоб при заливанні шкірка у томатів не луснула.
4. Кип'ятимо воду і заливаємо окропом помідори. Банки накриваємо кришками та залишаємо так на 15 хвилин.
5. Тепер воду зі банок зливаємо в каструлю. Додаємо цукор, сіль, гвоздику, перець горошком, корицю та лавровий лист. Вливаємо столовий оцет. Доводимо маринад до кипіння, постійно помішуючи і вимикаємо.
6. Заливаємо киплячим маринадом помідори у банках. Відразу закочуємо їх, перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою і залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігати заготівлю можна у холодильнику.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини