Ми у Facebook
06.08.2023, 15:30

Ідеальна вечеря: Крильця з томатно-горіховим соусом

Курячі крильця - один з найбільш універсальних продуктів. Їх можна запекти, посмажити, відварити, використовувати в якості основного блюда або інгредієнта. Найпростіше приготувати їх в духовці або на сковороді. Але весь секрет цієї смачної страви з курятини полягає в томатно-горіховому соусі.

Інгредієнти:

- курячі крильця – 1 кг.
- вівсяні пластівці (борошно) 2-3 ст.л.
- сіль — 1 ч.л.
- чорний перець
- копчена паприка – 1,5-2 ч.л.
- сухий часник – 1 ч.л.
- хмелі-сунелі — 1/2 ч.л.
- томатно-горіховий соус
- томатний соус – 100 гр.
- сіль
- чорний перець
- часник – 2-3 зуби.
- лимонний сік — 1-2 ч. л.
- гірчиця — 1 ч.л.
- мед — 1 ч.л
- горіхова паста (будь-яка) – 1 ст.л.

1. Курячі крильця промити і просушити паперовими рушниками. 2. Розрізати суглобом. 3. Залишити 2 м’ясисті частини. 4. Додати до них спеції: сіль, чорний перець, сухий часник, копчену паприку, хмелі-сунелі, мелені вівсяні пластівці або борошно. 5. Перемішати. 6. Розкласти на лист на відстані один від одного. 7. Запікати в духовці, при температурі 190* з конвекцією (можна без) 25-30 хвилин. 8. Для соусу поєднати томатний соус, сіль, чорний перець, лимонний сік, мед, подрібнений часник, гірчицю, улюблену горіхову пасту. 9. Все перемішати. 10. Зелень додати за бажанням. Смачного!





На правах реклами