Ми у Facebook
10.08.2023, 13:40

Рецепт холодної аджики: такий, що пальчики оближете

Неймовірно смачна холодна аджика, якої ви ще не куштували!
Інгредієнти:

10кг помідор
2 кг солодкого болгарського перцю
2 кг гіркого перцю
2 кг часнику
Сіль за смаком
10 таблеток аспірину.

Приготування:

Помідори, перець, часник пропустити через м'ясорубку. Додати сіль, зелень, подрібнені аспірин. Перемішати. Залишити в емальованій каструлі добу час від часу перемішуючи.
Розлити банки. Закатати.
У мене цю аджику починають їсти з дня приготування. Підходити як окрема страва з хлібом. до інших страв, особливо з пловом.

Увага! Я зменшую перець та часник у рецепті. Брала трохи менше ніж 1 кг і часник та перець. Тут рецепт дано в оригіналі як мені знайома писала. І ще - не бійтесь робити соління. «Раптом лусне, раптом не смачні”. Не лусне і буде смачним. Не вірте міфам по типу «потрібно суворо дотримуватись кількості інгредієнтів. Експериментуйте!»

Найголовніше, банки без тріщин і гарна закочувальна машинка.
Для будь-якого соління цілком достатньо хвилин 15 кипіння від початку кипіння всієї маси.
Стерилізація банок не складна справа. Не треба перешкодити над парою, в мікрохвильову піч, духовку та інше. Залити на дно банки приблизно чашку окропу. Збовтати. Злити. Кришки помістити в окріп.

Смачного!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини