Ми у Facebook
10.08.2023, 20:35

Красиво і смачно: готуємо фаршировані баклажани

Фаршировані баклажани можна приготувати як на щодень, так і на свято.
Інгредієнти:
Баклажани середнього розміру — 4 штуки
Сир твердих сортів — 150 грам
Сир Фета — 100 грам
Рис будь-який, головне, щоб він був розсипчастим — 1/3 склянки
Помідор у власному соку - 150 мл
Часник — 2-3 зубчики
Кухонна сіль — на свій розсуд
Перець чорний мелений — на свій розсуд
Приправи — за своїм смаком

Як готувати?
1. Рис необхідно дуже ретельно промити під проточною водою кілька разів і дати стекти в друшляку. Потім його потрібно зварити в каструлі, щоб він вийшов розсипчастим, але не до кінця, краще до напівготовності.

2. Баклажани промиваємо холодною водою і очищаємо від хвостика. Розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо серцевину, намагаючись забрати мякоть як можна ближче до шкірки.Можна робити це столовою ложкою, головне не пошкодити цілісність баклажана.

3. У каструлю наливаємо чисту воду, трохи солимо і ставимо відварювати баклажани. Відразу після закипання чекаємо 2 хвилини і витягуємо човники. Даємо охолонути. Дуже уважно потрібно стежити, щоб не переварити, тому що вони вийдуть несмачними, і їх важко буде начиняти рисом.

4. Розжарюємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній пару хвилин цілий зубчик часнику. Після цього викидаємо часник, так як від нього нам потрібен був тільки запах для масла. М'якоть баклажана, яку ми раніше вийняли, ріжемо на дрібні шматочки і ставимо в сковороду. Обсмажуємо її на часниковому маслі. Прибираємо в окрему тарілку.

5. Далі помідори опускаємо в окріп і очищаємо від шкірки. Потім збиваємо в блендері до однорідної маси, додаємо будь-які приправи (кінза, кріп, орегано, базилік), солимо і перчимо чорним перцем. Вливаємо все це на сковороду і тушкуємо на малому вогні до загустіння.

6. Сир Фета нарізаємо на кубики і змішуємо в глибокій мисці з смаженою м'якоттю баклажанів, вареним рисом і тушкованими помідорами (беремо пару ложок, не більше). Солити не потрібно, так як Фета солона сама по собі.

7. На дно дека застеляємо фольгу і трохи змащуємо соусом з помідор. Краще виливати трохи, щоб баклажани не були надто м'якими потім. У форму викладаємо човники і фаршируємо готовою сумішшю з рису і сиру Фета. Натираємо поверх усього твердий сир і знову змочуємо трохи соусом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко до того моменту, поки не розплавиться сир.

Готові баклажани можна посипати зеленню петрушки або кропу. Вживати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини